Debat

DF revser den kreative klasse i debatten om privatskoler

DEBAT: Forældre i den kreative klasse stemmer overvejende på partier, som lukker "en masse" indvandrere ind. Men de vil ikke lade deres egne børn gå i skole med indvandrerbørn, skriver Alex Ahrendtsen (DF).

Forældre i den "kreative" klasse tæller sorte ansigter i folkeskolerne og sender derefter deres små poder hen til friskolerne i stedet, skriver Alex Ahrendtsen (DF).
Forældre i den "kreative" klasse tæller sorte ansigter i folkeskolerne og sender derefter deres små poder hen til friskolerne i stedet, skriver Alex Ahrendtsen (DF).Foto: Sophia Juliane Lydolph/Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Alex Ahrendtsen (DF)
Kultur- og skoleordfører

Fri- og privatskoler har aldrig været venstrefløjens livret på Christiansborg. Jo længere man kommer ud på den røde side, jo mere vokser vreden imod dem.

Men tit skyldes det, at der ikke er så stor viden om fri- og privatskoler.

Man tror, at friskoler kun optager børn af bedrestillede borgere, selvom tallene siger noget andet. Man tror, at væksten i antallet af friskoler skyldes folkeskolereformen og statens tilskud til elevbetalingerne, selvom hovedparten af de nye friskoler skyldes forældreprotester over skolelukninger ude i kommunerne.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Den kreative klasse tæller ansigter
København er dog en undtagelse. Her er der helt andre ting på spil. I hovedstaden er der et overvældende antal borgere, der stemmer rødt.

Man skulle så tro, at folkeskolen trivedes, og at friskoler var et særsyn, men det modsatte gør sig gældende. Der er oprettet mange fri- og privatskoler i København de senere år, fordi forældre i den ”kreative" klasse tæller sorte ansigter i folkeskolerne og derefter sender deres små poder hen til friskolerne i stedet.

Radikale, kulturradikale og venstreorienterede forældre stemmer overvejende på partier, som lukker en masse indvandrere ind, men alligevel vil de ikke have, at deres egne børn går i skole med indvandrerbørn. Derfor flytter de dem over i privatskoler.

Alex Ahrendtsen (DF)
Kultur- og skoleordfører

Hykleriet er jo åbenlyst. Radikale, kulturradikale og venstreorienterede forældre stemmer overvejende på partier, som lukker en masse indvandrere ind, men alligevel vil de ikke have, at deres egne børn går i skole med indvandrerbørn. Derfor flytter de dem over i privatskoler.

DF vil lukke muslimske friskoler
Der findes også en anden gruppe forældre, der tæller hoveder. Det er muslimske forældre, men de tæller lyse hoveder, og dem kan de ikke lide.

Derfor opretter muslimske samfund i stigende grad muslimske friskoler. Dem ønsker vi i Dansk Folkeparti at lukke, fordi de tit modarbejder tilpasningen.

Indadtil kører de deres muslimske dagsorden, der skal arbejde hen imod en fuldstændig adskillelse af muslimer og danskere, mens de udadtil bruger plusord som samtale, forståelse og tolerance.

Forældrene i den ”kreative" klasse og muslimske forældre deler altså et værdifællesskab. Man vil ikke være sammen på trods af, at de to meget forskelligartede vælgergrupper stemmer på partier, der forkynder evig frelse gennem sameksistens og multikultur.

Venstrefløjen bryder sig som sagt ikke om fri- og privatskoler generelt, men for muslimske friskoler banker der et varmt hjerte. I sidste folketingsperiode forsøgte jeg for eksempel at få stablet en høring om muslimske friskoler på benene, men selvom målet var at gøre os alle klogere, blev det fejet af banen af Socialdemokratiet, Radikale, SF og Enhedslisten. (Nu er Socialdemokratiet så vendt på en tallerken og vil holde mere øje med dem.)

Venstrefløjen er hyklerisk
Alt imens dette spil foregår på Christiansborg, sender flere og flere af hovedstadens forældre i den ”kreative” og venstresnoede klasse deres børn i privat- og friskoler langt væk fra de problemer, som indvandringen skaber, hvorefter de på valgdagen lukker øjnene og sætter kryds på netop de partier, der vil lukke flere muslimer ind og dermed skabe endnu flere problemer.

De stemmer på partier, der ikke kan lide fri- og privatskoler, og som derved ville fratage disse forældre deres mulighed for at eksilere deres børn fra multikulturalismens kvaler og samtidig opretholde muligheden for drømmen om sameksistens trygt hjemme i læderstolen med rødvinsglasset i den ene hånd og Rifbjerg-romanen i den anden.

Det er paradoksalt. Det er hyklerisk. Og det er såre menneskeligt.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Alex Ahrendtsen

MF (DF), medlem, Nationalbankens repræsentantskab
cand.mag. i dansk, litteratur, religion og oldgræsk (Odense Uni. 1996)

0:000:00