DF: Her er arbejdspladserne, der skal flytte til provinsen

JOB: Dansk Folkeparti sætter nu navn på 12 statslige arbejdspladser, som partiet gerne ser flyttet uden for København. Venstre vil endnu ikke lægge sig fast på konkrete arbejdspladser. Se listen her.

DF sætter nu navne på de statslige arbejdspladser, som partiet gerne vil flytte uden for hovedstadsområdet. 
DF sætter nu navne på de statslige arbejdspladser, som partiet gerne vil flytte uden for hovedstadsområdet. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Sine Riis Lund

Står det til Dansk Folkeparti, skal en lang række statslige arbejdspladser have ny adresse uden for hovedstadsområdet. Det drejer sig blandt andet om Naturstyrelsen, Energistyrelsen, Kulturstyrelsen og Miljøstyrelsen, skriver Jyllands-Posten.

Partiet understreger dog over for avisen, at der ikke er tale om et ”nagelfast krav”, men at listen er tænkt som et oplæg til forhandling med Venstre-regeringen.

I forbindelse med valgkampen fremlagde Venstre et vækstudspil, hvor udflytning af statslige arbejdspladser ligeledes var et af de bærende elementer. Her skrev Venstre, at hvis partiet vandt regeringsmagten, skulle en hurtigtarbejdende tværministeriel ministerarbejdsgruppe inden for to måneder efter regeringsskiftet fremlægge en samlet strategi for at sikre, at der bliver placeret statslige arbejdspladser over hele landet.

Også i V-regeringens regeringsgrundlag understreges det, at det er en prioritet at udflytte statslige arbejdspladser:

”Regeringen vil arbejde for, at der placeres flere statslige arbejdspladser uden for hovedstadsområdet. Regeringen vil fremlægge en strategi herfor inden Folketingets åbning i oktober.”

Både Enhedslisten og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) tager positivt imod Dansk Folkepartis liste. Venstre vil dog endnu ikke lægge sig fast på, hvilke af arbejdspladserne, Venstre vil være med til at flytte.

Opdateret 15:40: Antallet af statslige arbejdspladser er ændret til 12, efter Dansk Folkeparti har bekræftet, at Vejdirektoratet også er på partiets nye liste.

Dokumentation

DF'S LISTE:
Dansk Folkeparti ser gerne, at følgende statslige arbejdspladser flyttes ud af København:

Naturstyrelsen
Energistyrelsen
Banedanmark
Danmarks Meteorologiske Institut (DMI)
Geodatastyrelsen
Søfartsstyrelsen
Miljøstyrelsen
NaturErhvervsstyrelsen
Kulturstyrelsen
Styrelsen for Videregående Uddannelser
VisitDenmark
Vejdirektoratet


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)

0:000:00