DF vil ikke betale regning for flygtningeboliger

FLYGTNINGEBOLIGER: Dansk Folkeparti vil ikke støtte regeringens forslag om at bruge mere end en halv milliard på almene boliger til flygtninge. Socialdemokraterne vil stemme for.

Dansk Folkepartis René Christensen har ikke tænkt sig at bakke op om finansieringen af regeringens aftale med kommunerne, som blandt andet betyder, at der skal bevilliges 640 millioner kroner til tilskud til små almene boliger. <br>
Dansk Folkepartis René Christensen har ikke tænkt sig at bakke op om finansieringen af regeringens aftale med kommunerne, som blandt andet betyder, at der skal bevilliges 640 millioner kroner til tilskud til små almene boliger.
Mads Bang

Dansk Folkeparti vil ikke være med til at betale regningen for regeringens aftale med kommunerne om at bruge 640 millioner kroner på flygtningeboliger.

Folketingets finansudvalg skal onsdag tage stilling til finansieringen af regeringens to-partsaftale med KL om flygtningeboliger.

Aftalen betyder, at der blandt andet skal afsættes 640 millioner kroner som et tilskud til små almene boliger målrettet flygtninge. Dansk Folkeparti har stillet en række opklarende spørgsmål til udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) om det aktstykke, der skal til for at åbne Finansministeriets pengekasse.

Og partiets finansordfører er ikke blevet overbevist af svarene.

Vi har et helt andet løsningsforslag. Det her går i den modsatte retning, hvor man laver parallelsamfund ude i kommunerne. Det, mener vi,  er forkert.

René Christensen (DF)
Finansordfører

”Jeg forventer ikke, vi kan stemme for det. Vi mener ikke, at det er den rigtige medicin,” siger René Christensen, finansordfører i Dansk Folkeparti. Han forklarer, at Dansk Folkeparti holder fast i partiets eget forslag, om at der burde oprettes statsligt drevne flygtningelandsbyer.

”Vi har et helt andet løsningsforslag. Det her går i den modsatte retning, hvor man laver parallelsamfund ude i kommunerne. Det, mener vi, er forkert,” siger René Christensen.

S bakker op
Mens Dansk Folkeparti altså ikke vil betale regningen, så bakker Socialdemokraterne op om aftalen.

Partiets finansordfører Benny Engelbrecht oplyser i en besked til Altinget, at partiet har tænkt sig at stemme for.

”Vi står naturligvis bag aftaler, der er indgået mellem regeringen og kommunerne,” skriver Benny Engelbrecht, der tilføjer, at det sker i respekt for aftalesystemet.

Dermed skal regeringen enten have Liberal Alliances støtte til forslaget eller søge opbakning hos andre oppositionspartier for at få aktstykket vedtaget.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

René Christensen

MF (M), 1. viceborgmester, Guldborgsund
automekaniker (Horbelev Autoservice. 1989)

0:000:00