DF vil sende folk tilbage til Tyskland

FLYGTNINGE: Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, opfordrer kraftigt regeringen til at gøre brug af en aftale fra 1954, der gør det muligt at sende grænseoverløbere retur til Tyskland. 

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, vil gøre brug af en gammel grænseoverløber-aftale, der gør det muligt at sende folk retur til Tyskland. 
Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, vil gøre brug af en gammel grænseoverløber-aftale, der gør det muligt at sende folk retur til Tyskland. Foto: Jens Astrup/Scanpix
Cecilie Gormsen

Torsdag var alle Folketingets partiledere inviteret til møde i Statsministeriet om flygtningekrisen.

Her blev partilederne briefet af statsminister Lars Løkke Rasmussen om flygtningesituationen, og Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, gjorde over for statsministeren klart, hvordan han ser problemet håndteret. 

"Vores opfordring er, at den midlertidige kontrol, vi har set ved vores grænser de seneste dage, er noget, man finder en plan for at fortsætte med. Det er for at kunne tage det næste skridt, nemlig at insistere på, at de mennesker, som rejser op igennem Tyskland - og som ikke er blevet registreret - er mulige at sende retur til Tyskland," siger Kristian Thulesen Dahl. 

Schengen er brudt sammen
Han peger på, at Schengen-grænserne er brudt ned, og at der derfor er fri adgang til Europa. Og det skal der ikke være til Danmark, slår han fast. 

"Vi kan se, at der er en masse illegale mennesker, som får lov til at vandre frit rundt, så på den led er der ikke kontrol over situationen," siger han og fortsætter:

"Jeg tror, at de fleste danskere forventer, at man skrider ind over for illegale indvandrere i Danmark, og det er det jo, når folk ikke har et lovligt grundlag for at være her og ikke ønsker at søge asyl."

Intet frit lejde i Danmark
Kristian Thulesen Dahl peger på, at Tyskland sammen med Østrig i weekenden droppede at registrere de flygtninge og migranter, som kom til landet. Derved kunne de frit rejse videre.

"At tyskerne vælger at tage disse mennesker ind, er jo deres sag. Det er ikke det samme, som at disse mennesker har frit lejde til at tage til Danmark for at tage videre," siger han. 

Han henviser til en aftale mellem Tyskland og Danmark fra 1954 om grænseoverløbere. Den bliver ifølge Kristian Thulesen Dahl stadig brugt i dag, og den gør det muligt at sende folk, som kommer fra Tyskland til Danmark, retur. 

"Vi har en grænseoverløber-aftale med Tyskland, der har været gældende siden 1954, og jeg har forstået, at den aftale stadig er ved magt, og man kan gøre brug af den. Der er folk, som bliver sendt tilbage til Tyskland, og det vil sige, at denne lov åbenbart er et instrument, som bliver brugt bare i et for lille omfang."

DF til Løkke: Brug aftalen
Dansk Folkeparti vil derfor nu presse statsminister Lars Løkke Rasmussen og regeringen for at bruge den aftale i langt højere grad end i dag. 

"Fordi kansler Merkel har sagt, at der er åbent til Tyskland fra syd, og nogle folk bruger situationen til at emigrere til bedre forhold, må tyskerne også tage ansvaret for det," siger Kristian Thulesen Dahl.

"Med grænsekontrol kan vi sørge for, at kommer til at tage deres ansvar.  De mennesker, som kommer til Danamrk og ikke ønsker at søge om asyl her, skal have at vide, at de så bliver nødt til at returnere til Tyskland," tilføjer han.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Thulesen Dahl

Adm. direktør, Port of Aalborg, fhv. MF (DF og løsgænger)
cand.merc.jur. (Aalborg Uni. 1995)









0:000:00