Egmont Fonden støtter nyt børneforskningsprojekt

Egmont Fonden har bevilget 5,4 milioner kroner til et nyt børneforskningsprojekt, som blandt andet skal undersøge trivslen blandt børn og unge, som rammes af alvorlig sygdom eller død i den nærmeste familie.

Egmont Fonden har bevilget 5,4 milioner kroner til et nyt forskningsprojekt, som blandt andet skal undersøge, hvordan børn og unge, som lider af alvorlig kronisk sygdom trives, og hvad det kan betyde for børns trivsel at have en mor, far eller en søskende, som får kræft eller dør, oplyser Syddansk Universitet i en pressemeddelelse.

Professor Pernille Due skal stå i spidsen for projektet, som skal kortlægge omfanget og konsekvenserne for børnenes trivsel, skolegang og hverdag.  

"Man ved meget om voksne, der er alvorligt syge, eller som mister et familiemedlem. Men hvad angår børn og unge, ved man næsten ingenting. Man ved hverken, hvor mange børn det drejer sig om, eller hvordan børnene har det. Så det vil vi gerne blive klogere på. Det vil kunne hjælpe børn i en svær situation," udtaler professor Pernille Due.

Forskningsprojektet hedder "Trivsel på trods", og det forventes at vare i tre år. Projektets formål er at skabe et videnskabeligt grundlag, som familier, skoler, ungdomsuddannelser, kommuner og sundhedsvæsen kan bruge til at hjælpe børn i de svære situationer. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00