Enhedslisten aflyser årsmøde

VALG: Det forestående folketingsvalg betyder, at Enhedslisten udskyder sit årsmøde. Dermed kan partiets politiske ordfører, Johanne Schmidt Nielsen, efter alt at dømme tage endnu en periode i Folketinget.

Når statsminister Helle Thorning-Schmidt kl.11 udskriver folketingsvalg, sikrer hun samtidig Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen en plads på stemmeseddelen.
Når statsminister Helle Thorning-Schmidt kl.11 udskriver folketingsvalg, sikrer hun samtidig Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen en plads på stemmeseddelen.Foto: Oskar Herrik Nielsen/Altinget.dk
Michael Hjøllund

Når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i dag udskriver folketingsvalg, betyder det samtidig, at Enhedslisten udskyder sit årsmøde.

Det oplyser partiets presseafdeling til Altinget.

Enhedslisten skulle have afholdt årsmødet – der er Enhedslistens øverste myndighed – den 5.-7. juni.

En ny dato ligger endnu ikke fast.

Johanne kan genopstille
Det nu aflyste årsmøde udgjorde et skarpt hjørne for partiets politiske ordfører og frontkvinde, Johanne Schmidt-Nielsen. På grund af partiets rotationsprincip ville hun ikke kunne genopstille til Folketinget, hvis årsmødet kom og gik uden et folketingsvalg.

Med dagens valgudskrivelse og dermed et aflyst årsmøde i Enhedslisten, er spekulationerne om den populære stemmeslugers opstilling lagt i graven.

Ved det seneste folketingsvalg fik Johanne Schmidt-Nielsen 47.002 personlige stemmer. Et resultat, der kun blev overgået af Venstres Lars Løkke Rasmussen.

Dokumentation

Enhedslistens rotationsprincip
Hvert år vælger Enhedslisten folketingskandidater på sit årsmøde, og den liste, der bliver stykket sammen, gælder så ind til årsmødet året efter. Partiets rotationsprincip betyder dog, at et medlem ikke kan opstilles til et folketingsvalg, hvis personen har siddet i Folketinget i syv år.

Og det er netop tilfældet for Johanne Schmidt-Nielsen, der på nuværende tidspunkt har siddet i Folketinget siden november 2007 og dermed været på tinge i mere end syv år.

 


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Johanne Schmidt-Nielsen

Generalsekretær, Red Barnet
ba.scient.soc. (Roskilde Uni 2007)









0:000:00