Enhedslisten til kamp mod ulighed

UDSPIL: Der skal gøres op med den voksende ulighed i Danmark, mener Enhedslisten. Under sommergruppemøde lancerer partiet udspillet ”Ulighed gør os alle fattigere”.

Enhedslisten lægger med et nyt udspil op til millionærskat og genindførsel af formueskatten. 
Enhedslisten lægger med et nyt udspil op til millionærskat og genindførsel af formueskatten. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Frederik Tillitz

Ny millionærskat og beskatning af spekulation, genindførsel af formueskatten, bevarelse af selskabsskatten og øget afgift på sprøjtegifte.

Sådan lyder hovedpointerne, da Enhedslisten i dag mandag lancerede udspil, der skal bekæmpe den voksende ulighed i Danmark. Det skete på partiets sommergruppemøde i Aarhus.

”Vi vil ikke acceptere, at den stigende ulighed vokser. Vi kan ikke acceptere, at mennesker skal leve i fattigdom i Danmark. Vi vil erklære krig mod fattigdom,” sagde politisk ordfører, Pernille Skipper, på et pressemøde i forbindelse med sommergruppemødet.

Initiativerne skal blandt andet finansiere afskaffelsen af kontanthjælpsloftet, 225 timers-reglen og integrationsydelsen samt sikre syge mennesker ret til førtidspension.

Vi vil ikke betingelsesløst pege på Mette Frederiksen (S). Vi er nødt til at tage bestik af situationen

Pernille Skipper
Politisk ordfører for Enhedslisten

”Vi vil sætte alt ind på at bekæmpe fattiggørelsen af de tusindvis af mennesker, der bliver ramt af regeringens brutale reformer, og ikke mindst alle dem, der får en øget utryghed af de samme reformer,” sagde hun.

Ikke et betingelsesløst støtteparti
Den tidligere socialdemokratisk ledet regering fik også hårde ord med på vejen, når det kom til ulighedsskabende politik.

”Vi har haft en regering, der har gennemført en række reformer, der har været medansvarlig for de urimelige forhold, som mennesker ramt af sygdom eller arbejdsløshed skal leve med i dag,” sagde Pernille Skipper og forsatte:

”Det betyder, at vi frem mod næste valg vil diskutere vores parlamentariske strategi for at undgå en gentagelse af Helle Thorning.”

Dermed lægger den politiske ordfører pres på en måske kommende S-ledet regering.

”Vi vil ikke betingelsesløst pege på Mette Frederiksen (S). Vi er nødt til at tage bestik af situationen,” sagde Pernille Skipper.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024