EU's svindelkontor går ind i Messerschmidt-sag

UNDERSØGELSE: Olaf, EU's antisvindelenhed, går ind i sagen om Dansk Folkepartis mulige misbrug af europæiske støttemidler. 

Morten Messerschmidt skal forklare brugen af støttemidler fra EU til den europæiske antisvindelenhed, Olaf.
Morten Messerschmidt skal forklare brugen af støttemidler fra EU til den europæiske antisvindelenhed, Olaf.Foto: Henning Bagger/Scanpix
Frederik Tillitz

EU's antisvindelenhed, Olaf, går nu ind i sagen om 200.000 kroner fra den europæiske gruppe Meld, som muligvis gik til Dansk Folkepartis sommergruppemøder.

Det siger talskvinde for Olaf Alina Burea.

"Jeg kan bekræfte, at den europæiske antisvindelenhed efterforsker det påståede misbrug af EU-midler betalt af Europa-Parlamentet til Meld og Feld," siger hun til DR Nyheder.

Dansk Folkeparti har også selv sat en undersøgelse i gang, og Anders Vistisen, gruppeformand for DF's gruppe i Europaparlamentet, indrømmer, at der er begået fejl. 

"Der er indsendt et program til Europaparlamentet i forbindelse med anvendelsen af de her MELD-midler, som ikke var det program, der rent rent faktisk blev afholdt. Det er selvfølgelig en fejl," siger han til Berlingske.

Konferencerne blev afholdt af det danske EU-parlamentsmedlem Morten Messerschmidt, der på daværende tidspunkt var gruppeformand for Dansk Folkeparti i Europaparlamentet.

Men deltagerne var alle politikere eller ansatte hos Dansk Folkeparti, og konferencerne er afholdt samtidig med partiets sommergruppemøder på de samme hoteller.

Parlamentet har tidligere krævet 2,9 millioner kroner refunderet fra Dansk Folkeparti for at misbruge penge til Meld. Partiet har sendt 1,6 millioner kroner tilbage.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

0:000:00