Grønlandsk toppolitiker ekskluderet for brug af Folketingets kreditkort

EKSKLUSION: Både Socialdemokraterne og Siumut ekskluderer det grønlandske medlem af Folketinget Aleqa Hammond efter sag om kreditkort.

Aleqa Hammond fra det grønlandske parti Siumut er blevet ekskluderet af partiet.
Aleqa Hammond fra det grønlandske parti Siumut er blevet ekskluderet af partiet.Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Frederik Tillitz

Den grønlandske toppolitiker Aleqa Hammond er blevet ekskluderet fra sit parti Siumut efter sagen om brug af Folketingets kreditkort.

”Jeg kunne have gjort tingene meget bedre og handlet på en anden måde. Og jeg er ked at, at jeg har voldt så mange mennesker så mange problemer. Jeg påtager mig det fulde ansvar, men fortsætter mit arbejde i Folketinget, siger Aleqa Hammond ifølge Berlingske Politiko.

Efter det kom frem, at politikeren havde brugt et kreditkort udstedt af Folketinget til private indkøb for næsten 13.000 kroner, har Aleqa Hammond forklaret, at hendes egne konti havde været spærret, og at hun derfor havde brugt kortet.

”Jeg har via Folketinget et Mastercard, som jeg aldrig har brugt, men i nødsituationen måtte bruge og meddelte administrationen om sagens karakter. Der var gensidig forståelse,” skrev hun på det sociale medie Facebook.

Forklaringen faldt, efter at et kontoudtog viste, at kortet var blevet brugt i byggemarkedet Stark og i Brugsen i Nuuk.

Folketingskortet skal bruges, når politikerne i embeds medfør for eksempel skal købe flybilletter eller betale for taxi.

Aleqa Hammond er også blevet ekskluderet som medlem af den socialdemokratiske gruppe i Folketinget, skriver DR.

Artiklen er senest opdateret kl. 09.36.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00