Her er Skattesagskommissionens afgørelse

DOKUMENTATION: Skattesagskommissionen har afleveret sin rapport om forløbet i forbindelse med Skat Københavns behandling af statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) og hendes mand Stephen Kinnocks skattesag. Se hovedpunkterne i afgørelsen her. 

Den hjemsendte departementschef Peter Loft får kritik i Skattesagskommissionens beretning.
Den hjemsendte departementschef Peter Loft får kritik i Skattesagskommissionens beretning.Foto: Tor Birk Trads/Information/Scanpix
Anne JustesenChristian Juhl Mølgaard
Fakta
Skattesagskommissionen har til opgave at undersøge og redegøre for det samlede begivenhedsforløb, som knytter sig til, hvad statslige forvaltningsmyndigheder har foretaget sig i forbindelse med SKAT Københavns behandling af Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnocks skattesag.

Undersøgelseskommissionen skal bl.a. undersøge og redegøre for, i hvilket omfang personer uden for SKAT København har været involveret i SKAT Københavns behandling af skattesagen.

Undersøgelseskommissionen skal endvidere undersøge og redegøre for, i hvilket omfang der er videregivet eller forsøgt videregivet fortrolige oplysninger fra skattesagen.

På baggrund af den beskrevne undersøgelse og redegørelse skal undersøgelseskommissionen komme med forslag til sådanne ændringer af love, administrative bestemmelser eller administrativ praksis, som undersøgelsen kan begrunde.

Undersøgelseskommissionen skal endvidere foretage retlige vurderinger til belysning af, om der foreligger grundlag for, at det offentlige søger nogen draget til ansvar.

Kilde: Skattesagskommissionen

Mandag formiddag afleverede Skattesagskommissionen sin endelige rapport til justitsminister Mette Frederiksen (S). 

Kommissionen, som blev nedsat af daværende justitsminister Morten Bødskov (S) i december 2011, har haft til opgave at undersøge og redegøre for forløbet i forbindelse med Skat Københavns behandling af statsminister Helle Thorning-Schmidt og hendes mand Stephen Kinnocks private skattesag. Kommissionen har blandt andet undersøgt, om Skatteministeriets top har søgt at påvirke behandlingen og afgørelsen af skattesagen.

Desuden har kommissionen undersøgt, hvorvidt personer uden for Skat har været involveret i behandlingen af skattesagen, samt om der er videregivet fortrolige oplysninger fra skattesagen. 

Kommissionen konkluderer: 
- at en embedsmand er gået for tæt på behandlingen af den konkrete skattesag,
- at to embedsmænd har brudt deres tavshedspligt,
- at der har været en alvorlig lækage til pressen,
- at der er afgivet urigtige oplysninger til Folketingets Ombudsmand.

På et enkelt punkt har kommissionen ikke foretaget ansvarsvurderinger. Det drejer sig om den del af sagen, der handler om korrespondance mv. mellem myndighederne og Folketingets Ombudsmand, hvor kommissionen alene har redegjort for det faktiske begivenhedsforløb.

Læs hele beretningen her: Skattesagskommissionens beretning

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00