Her er Socialdemokratiets nye principprogram

DOKUMENTATION: Socialdemokratiet har for første gang siden Mogens Lykketofts formandstid fremlagt et udkast til et nyt principprogram. Læs det her.

Foto: Carsten Bundgaard/Scanpix
Redaktionen

FORORD: Danmarks størst politiske samtale
Af Dan Jørgensen
Formand for principprogramudvalget

Socialdemokratiets første principprogram blev vedtaget i juni 1876. Siden har skiftende principprogrammer udgjort vores partis værdimæssige kompas.

For os er det en stor ting, hver gang vi stopper op, tager bestik af verden og sætter ord på vores grundlæggende værdier. Vi gør det grundigt, og vi lytter til hinanden.

”Fælles om Danmark” bliver Socialdemokratiets syvende principprogram. Og processen har været den hidtil mest inddragende i vores partis historie.

Samtlige medlemmer har været inviteret til at bidrage. Mange tusinde har gjort det. Vi har debatteret og analyseret. Vi har talt, og vi har lyttet.

Rammerne om vores fælles samtale har været alsidige. Vi har mødtes til hundredevis af møder i kredse og partiforeninger, på stormøder i regionerne, til temakonferencer over hele landet, på workshops til vores kongresser, over ka en til mindre husmøder hjemme hos hinanden og ikke mindst foran computeren på de sociale medier.

Mere end 4.600 medlemmer har re ekteret og analyseret, og derefter taget sig tid til at svare principprogramudvalget på en række spørgsmål om vores partis principper. Hvilke er de vigtigste i de kommende år? Hvordan bør de formuleres, og hvordan skal de hjælpe os med at imødegå fremtidens udfordringer?

Det har været Danmarks største politiske samtale. Det er Socialdemokratiet, når vi er bedst.

Nu har vi i principprogramudvalget sat pen til papir. Her er det foreløbige resultat. God læselyst, og lad endelig debatten fortsætte. Alle medlemmer har nu mulighed for at komme med ændringsforslag til teksten via deres lokale partiforeninger. Det endelige principprogram skal vedtages på kongressen i september.

På vegne af principprogramudvalget; TAK til alle jer, der har været engagerede og har bidraget. Fortsat god debat!

LÆS HELE PRINCIPPROGRAMMET HER 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00