Hjort vil give indsigt i Dong-salg

ÅBENHED: Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) vil lade Folketingets Finansudvalg se de øvrige bud på Dong-aktierne og den endelige aftale med Goldman Sachs. Udmeldingen kommer, efter at den amerikanske investeringsbank har sagt god for fremlæggelsen.

Tidligere på ugen proklamerede Dansk Folkeparti, at man stadig stod fast på sit krav om at se de øvrige bud på Dong, som Goldman Sachs købte en andel af. Nu ser finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) ud til at indfri det ønske.<br>
Tidligere på ugen proklamerede Dansk Folkeparti, at man stadig stod fast på sit krav om at se de øvrige bud på Dong, som Goldman Sachs købte en andel af. Nu ser finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) ud til at indfri det ønske.
Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Sine Riis Lund

Vedholdende politisk kritik af Dong-salget og et krav om åbenhed giver nu resultat.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) oplyser til DR-Nyheder, at han vil lade Folketingets Finansudvalg se de øvrige tilbud på Dong-aktierne, der sidste år blev solgt til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

"Det, jeg vil lægge frem, er de tilbud, der er blevet givet, for der har jo været tvivl om, hvorvidt Goldman Sachs-tilbuddet var det bedste. Derfor er det rimeligt at drøfte med finansudvalget, at medlemmerne kan se, hvilke tilbud der er afgivet, og se den endelige aftale med Goldman Sachs," siger finansministeren.

Han vil "snarest" indkalde til en drøftelse i Folketingets Finansudvalg om formen, hvorpå de øvrige bud og den endelig aftale om salget af Dong-aktierne skal fremlægges for medlemmerne.

Goldman Sachs åbner op
Meldingen kommer, efter to direktører i et interview med Berlingske har givet grønt lys for, at Claus Hjort Frederiksen kan lægge alt frem. På den måde håber investeringsbanken, at det kan være med til at sætte "en stopper for myterne og spekulationerne omkring salgsprocessen."

"Vi har intet at skjule og ser derfor heller ingen grund til at indskrænke medlemmerne af finansudvalgets mulighed for at gennemgå det, de har brug for. På grund af den bekymring, der er omkring salget, finder vi det derfor passende at afvige fra de normale procedurer i forbindelse med denne typer handler," siger den tyske direktør Martin Hintze.

Sidste år købte Goldman Sachs knap en femtedel af aktierne i DONG for en pris på otte milliarder kroner.

Direktørerne fortæller desuden, at investeringsbanken i et forsøg på at kommunikere mere klart og åben fremadrettet har hyret tidligere statsminister og NATO-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen som konsulent og rådgiver. Blandt andet skal danskerne forvisses om, at investeringsbankens interesse i Dong ikke blot er kortsigtet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Claus Hjort Frederiksen

Fhv. MF (V), fhv. minister og partisekretær
cand.jur. (Københavns Uni. 1972)

0:000:00