Holstein om kommunale odds: Her ville jeg sætte mine penge

KV17: Danske Spils odds på kommunalvalget giver mulighed for flere fordelagtige væddemål, vurderer Altingets kommentator, Erik Holstein.

Man kan roligt spille på, at Frank Jensen (S) bliver siddende som overborgmester i København, mener Altingets politiske kommentator, Erik Holstein. 
Man kan roligt spille på, at Frank Jensen (S) bliver siddende som overborgmester i København, mener Altingets politiske kommentator, Erik Holstein. Foto: /ritzau/Jens Dresling
Cecilie Gormsen

Der er penge at hente, hvis man satser – og vel at mærke satser rigtigt og klogt – når der 21. november er kommunal- og regionsrådsvalg i Danmark.

For første gang er Danske Spil klar med odds på udfaldet af kommunalvalget, og ifølge Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, er der penge at tjene.

”Nogle af oddsene var sat forkert, da de kom op sidste fredag, men nu er de blevet mere realistiske,” vurderer Erik Holstein.

”Men der er stadig penge at tjene, selvom Danske Spil har korrigeret deres odds,” siger Holstein, der anbefaler en strategi om at opsamle små, men næsten sikre gevinster.

Han peger på fire væddemål, man kan tage med minimal risiko.

Frank Jensen bliver siddende
Det første handler om overborgmesterposten i København, som der ifølge Erik Holstein er stor sikkerhed om, hvor ender henne.

”Der var for en uge siden odds 1,4 på, at Frank Jensen genvinder overborgmesterposten. Det var alt for højt. Nu er odds nede på 1,3, men det er stadig for højt,” siger Erik Holstein og fortsætter:

”Jeg vil mene, at der er 95 procents chance for, at Frank Jensen beholder posten. Medmindre Frank falder i havnen eller får Jens Olsens verdensur i hovedet, bliver han overborgmester igen.”

Holstein peger på, at odds-sætterne nok har skævet til den Gallup-måling, der i juni gav de grønne partier – Radikale, Alternativet, SF og Enhedslisten – et absolut flertal i København.

”Den politiske dynamik gør, at hverken R eller SF ønsker en overborgmester fra Enhedslisten. Spiller man på Frank, har man rigtig gode chancer for at få 1.300 kroner tilbage for en indsats på 1.000,” slår Erik Holstein fast.

EL får maks to borgmesterposter
Synes man, at overborgmesterposten i København er for usikker at spille på, har Erik Holstein udset sig et endnu sikrere væddemål.

”En endnu mere sikker investering er, at Enhedslisten højst får to borgmestre. Også her er odds reguleret nedad, men selv så små odds som 1,2 er fint, når sandsynligheden for gevinst er ekstremt stor,” siger Erik Holstein.

Hos Danske Spil tæller magistratsborgmestre i København ikke med, og kun overborgmesterposten regnes som en borgmester. Og sandsynligheden for, at Enhedslisten får mere end to borgmestre ude i landet, er under en procent, vurderer Erik Holstein.

”Det drømmer Enhedslisten ikke engang selv om. Man kan roligt satse 1.000 kroner på det væddemål og få 1.200 kroner igen.”

Fordi magistratborgmestrene ikke tæller med, vurderer Erik Holstein også, at odds 1,2 på, at Alternativet maks får en borgmesterpost er så godt som sikker.

”Der er mindst 95 procents sikkerhed for at vinde det væddemål, når magistratsborgmestre i København ikke tæller med,” lyder vurderingen fra Erik Holstein.

Hvor mange borgmesterposter taber V?
Det fjerde væddemål, som Erik Holstein fremhæver, handler om borgmesterposten i Odense. Lige da de kommunale væddemål blev offentliggjort gav Danske Spil pengene 1,55 gange igen på, at Peter Rahbæk-Juel (S) forbliver borgmester i Odense.

”Det var en ren foræring, for intet ser ud til at kunne true Rahbæk-Juel, der har ført en sej kamp mod banderne. Nu er odds helt nede på 1,18, men det er stadig et væddemål, jeg gerne vil tage,” siger Erik Holstein.

Det sidste væddemål, som Erik Holstein fremhæver, gælder antallet af V-borgmesterposter. Her giver Danske Spil pengene to gange igen, hvis Venstre får mindst 37 borgmesterposter ved kommunalvalget. Og det er et væddemål, som Erik Holstein godt tør at tage. Venstre har i dag 48 borgmesterposter, og ifølge Erik Holstein er det mest sandsynlige, at partiet mister mellem fem og ti af dem.

”Her kan man ikke være sikker på at vinde, men odds burde efter min mening ikke være højere end 1,5 her – så med mulighed for at få pengene dobbelt igen virker det som godt væddemål,” siger Erik Holstein.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Erik Holstein

Politisk kommentator, journalist, Altinget
journalist (DJH 1990)

0:000:00