Hus Forbi på Roskilde Festival

FESTIVAL: Altinget.dk er taget til Roskilde festival for at møde de politiske organisationer på festivalpladsen. Hus Fordi er i samarbejde med andre organisationer i Roskilde for at sætte fokus på fattigdom og hjemløse.
Fakta

Hus Forbi er en landsdækkende avis om hjemløshed, som udgives af foreningen Hus Forbi og bliver til i et samarbejde mellem nuværende og tidligere hjemløse samt professionelle journalister og fotografer. Hus Forbi får økonomisk støtte fra Socialministeriet.
Avisen distribueres bl.a. af hjemløse, der sælger avisen ved gadesalg på gågader, banegårde, pladser mv. i større byer. Avisen har således til formål at skabe opmærksomhed om de hjemløses problemer, men også at give de hjemløse sælgere af avisen en mulighed for at tjene deres egne penge og et fast holdepunkt i deres ellers ofte kaotiske liv.


Kilde: husforbi.dk
Fakta
Altinget.dk på festival
Det politiske liv er rykket fra gangene på Christiansborg og de overophedede kontorer og ud i den danske sommer. I denne uge følger Altinget.dk det politiske liv på Roskilde festivalen. Vi møder de politiske organisationer, der opholder sig på festivalpladsen for at finde ud af, hvorfor de er taget på musikfestival, og hvad de gør for at fange festivalgængernes opmærksomhed.

Hus Forbi har valgt at lægge vejen forbi Roskilde festivalen. Altinget.dk har talt med kontaktperson for Hus Forbi sælgerne, Jesper Lauritzen, for at høre, hvorfor de besøger festivalen, og hvad de gør, for at fange festivalgængernes opmærksomhed.

Hvorfor er I på Roskilde Festival?
Roskilde er jo temmelig kendt for at lave statements hvert år. De har et fokus hvert år, som de prøver at belyse og sætte fokus på, og i år har det været fattigdom. Derfor er det helt naturligt for os at være her. Det er udsatte, fattige og hjemløse mennesker, vi hovedsageligt har med at gøre.

Hvordan gør I opmærksom på jer selv?
Vi har både skrevet på vores hjemmeside og i vores avis, at vi er her på Roskilde, og så har vi været synlige her på Roskilde Festival med vores sælgere med de gule tasker, som er meget kendt i gadebilledet. To dage i ugen har de solgt Roskilde Festival avisen, Orangeposten, og er blevet set på den måde. Vi har også haft suppekøkkener hver dag klokken to hele ugen igennem.

Hvad håber I på at få ud af at være på Roskilde Festival?
Jeg synes, det har været en fantastisk oplevelse. Jeg har med sælgerne at gøre til daglig, men det har været en helt anderledes måde at være sammen på her på Roskilde. Vi har været sammen i døgndrift hernede, og man er kommet rigtig tæt på dem og fået et meget større indblik i deres personlige historier. Man har været sjælesørger for dem og været en skulder at græde ud ved, men jeg har også måtte dele nogle skideballer ud. Modtagelsen fra festivalgæsterne har været fantastisk, og det er også de meldinger, jeg får tilbage fra sælgerne. De er bare blevet taget så godt imod, og rigtig mange af vores sælgere har fået faste kunder på festivalen, som har købt avis fast af dem og gået og ledt efter dem oppe på festivalpladsen. Det har i det hele taget været en rigtig spændende og fantastisk oplevelse.

Hvorfor lige netop Roskilde?
Vi er også rigtig mange andre steder. Vi er med alle steder, hvor der er events og politiske møder, og lige så snart det handler om hjemløshed. Så vidt vi har muligheden selvfølgelig.

Kunne i tænke jer at komme igen?
Absolut. Vi snakker allerede om, hvorvidt der er mulighed for det næste år. Vi blev inviteret for lang tid siden. Allerede dengang festivalledelsen besluttede, at fokus skulle være fattigdom, blev vi kontaktet, fordi vi har med rigtig mange hjemløse at gøre til daglig.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00