Flertal vil mindske ikke-vestlig indvandring

MENINGSMÅLING: Holdningen til indvandring fra ikke-vestlige lande er blevet markant skærpet. Hver anden af vælgerne vil have strammet udlændingepolitikken, mens kun ni procent ønsker reglerne lempet.

Diskussionen om parallelsamfund, bandekriminalitet og religiøs radikalisering i kølvandet på terrorangrebet har gjort danskerne mere kritiske over for ikke-vestlig indvandring. Det er den nærliggende tolkning af ny meningsmåling fra Norstat for Altinget udført en uges tid efter drabene i København.

I målingen er respondenterne spurgt, om de vil stramme, lempe eller beholde de nuværende regler for ikke-vestlig indvandring til Danmark, og strammersiden står nu stærkere end i mange år.

50 procent svarer ja til, at reglerne for indvandring fra ikke vestlige-lande skal strammes, 28 procent vil bevare de nuværende regler, mens 9 procent ønsker lempelser.

Det er meget opsigtsvækkende tal i betragtning af, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har markedsført den gældende udlændingelovgivning som værende på niveau med de regler, ”der gjaldt under Anders Fogh (V)”.

Under Anders Fogh Rasmussen indførte VKO i 2002 tilknytningskravet og 24-års reglen, der siden har været de centrale regler i dansk udlændingepolitik. Hovedformålet med stramningerne var at begrænse familiesammenføringer af ikke-vestlige indvandrere.

Læs hele artikel på Altinget: Christiansborg her (kræver abonnement)

,

Forrige artikel Rapport: Ferguson skyldig i vold og racisme Rapport: Ferguson skyldig i vold og racisme Næste artikel Det sker i EU: Fuldt program i Bruxelles og Strasbourg Det sker i EU: Fuldt program i Bruxelles og Strasbourg

Prøv kultur gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement

Velkommen til Altinget

Altinget er en uafhængig, journalistisk netavis, der skriver om dansk og international politik. Bestil Altingets gratis daglige overblik.

God fornøjelse,


Mvh. Rasmus Nielsen, chefredaktør