Jacob Bjerregaard - en trænet debutant

BOBLER: Jacob Bjerregaard stiller op til Folketinget, og med sine fire år som DSU-formand er han ikke noget ubeskrevet blad. Han tror, at den ungdomspolitiske erfaring vil komme ham til gode.
Foto: socialdemokraterne.dk

Politik skal selvfølgelig også sælges.

Jacob Bjerregaard (S)
Folketingskandidat
Fakta

CV
Født i 1977.
Underviser på handelsgymnasiet og arbejder som pressekonsulent på professionshøjskolen Metropol.
Forbundsformand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom fra 2004 til 2008.
Præsident for de unge nordiske socialdemokrater fra 2004 til 2006.
Kandidat i statskundskab i 2007.

Mærkesag
EU: En bedre fælles social- og arbejdsmarkedspolitik

Nationalt: Bedre integration af marginaliserede grupper i samfundet

Lokalt: En opprioritering af folkeskolerne


Kilde: Altinget.dk

Fire år som formand for Danmarks Socialdemokratisk Ungdom (DSU), uddannet cand.scient.pol., underviser og pressekonsulent.

Selvom Jacob Bjerregaard ikke har siddet i Folketinget før, vil det ikke være første gang, han arbejder med politik på den landspolitiske scene, beskæftiger sig med indviklede politiske emner, eller kommunikerer sin mening om dem.

Ideologisk orientering
Spørger man Bjerregaard, hvad han vil arbejde for som folketingsmedlem, får man et meget overordnet og ideologisk svar.

"Jeg vil arbejde for de ting, jeg tror på. Et samfund, hvor vi får alle med. Hvor unge mennesker kommer helskindet gennem deres ungdom. Vi skal være bedre til at skabe hele mennesker, der kan klare sig selv."

Politik skal sælges
Selv vurderer han, at hans styrker ligger i den politiske substans, og ifølge hans hjemmeside handler politik for ham om indhold og ikke indpakning. Ikke desto mindre arbejder han også som pressekonsulent i HK, så at sige at politik ikke handler om indpakning er måske lidt hårdt sat op. Og Bjerregaard indrømmer da også, at han selvfølgelig bringer sine erfaringer ind i det politiske arbejde og tænker strategisk over sin kommunikation:

"Det gør jeg, og politik skal selvfølgelig også sælges. Kommunikation er en stor del af samfundet. Men det er vigtigt, at vi ikke reducerer politik til kommunikation."

Dokumentation
PORTRÆTSERIE: Rygter om et snarligt folketingsvalg har længe floreret i gangene på Christiansborg. Uanset hvornår valget kommer, betyder det politisk entré på den store nationale scene for en række mere eller mindre uprøvede parlamentarikere. Altinget.dk sætter med denne portrætserie resten af 2010 fokus på de mest sandsynlige og interessante nye ansigter på tinge.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jacob Bjerregaard

Særlig rådgiver, skatteminister Jeppe Bruus (S)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2007)

0:000:00