Kriseramte mænd får ti millioner kroner

KRISEHJÆLP: Socialministeriet har uddelt knap ti millioner kroner, der skal hjælpe mænd i krise. 

Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Cecilie Gormsen

Mænd, der pludselig får revet tæppet væk under sig, får nu en hjælpende hånd. Socialministeriet har tirsdag uddelt 9,7 millioner kroner til tre frivillige organisationer. 

Pengene skal gå til mænd i krise, for eksempel mænd, som bliver skilt efter mange års ægteskab, mænd, som bliver fyret fra jobbet, eller som på andre måder er i en kritisk situation. 

Og der er brug for at hjælpe de kriseramte mænd tilbage på sporet og væk fra risikoen for at ende som socialt udsat, mener socialminister Manu Sareen (R).

”Når man som mand bliver skilt eller mister sit arbejde og står på tærsklen til et nyt uventet kapitel af sit liv, kan det for nogen være vejen til en dyb, personlig krise og store sociale problemer. Det kan og skal vi sætte ind overfor. De her mænd skal opleve, at de ikke står alene i deres krise,” siger Manu Sareen i en pressemeddelelse. 

Hjælp i de fem største danske byer
En af de organisationer, som har fået del i pengene, er "Fundamentet". Her skal pengene bruges til at udvide projektet ’Liv trods krise’, der i dag tilbyder hjælp til mænd i akut krise i København og Aarhus, til byerne Aalborg, Odense og Esbjerg. Dermed kan kriseramte mænd i Danmarks fem største byer nu se frem til botilbud, rådgivning, sociale aktiviteter og selvhjælpsgrupper.

De to andre organisationer, som får støtte, er Center for mænd i krise i Fredericia og KFUM's Sociale Arbejde. Førstnævnte vil tilbyde hjælp til selvhjælp for mænd i krise, mens KFUM vil tilbyde rådgivning af kriseramte mænd i risiko for hjemløshed.

Puljen på de knap ti millioner kroner hedder ’Rådgivnings- og samværstilbud til mænd i krise’ og er en del af satspuljeaftalen for 2015-1018 på det sociale område.

 

 

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Manu Sareen

Forfatter, fhv. minister & MF (R)
socialpædagog (1997), konfliktmægler (2003)

0:000:00