Debat

LA: EU-slagsmål om TV 2 er en skandale

DEBAT: Det en skandale, at der skal gå så mange år, før EU-retssagerne om TV 2 afklares. De involverede parter bør skubbe på for en afgørelse i stedet for at trække sagerne i langdrag, skriver Mette Bock (LA).

Det en skandale, at der skal gå så mange år, før EU-retssagerne om TV 2 afklares, skriver Mette Bock (LA), der klandrer de involverede parter for at trække sagerne i langdrag.
Det en skandale, at der skal gå så mange år, før EU-retssagerne om TV 2 afklares, skriver Mette Bock (LA), der klandrer de involverede parter for at trække sagerne i langdrag.Foto: ft.dk
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Mette Bock (LA)
Medieordfører

De verserende retssager omkring TV 2 synes endeløse.

Det en skandale, at der skal gå så ufatteligt mange år, før retssagerne afklares endeligt. Ikke mindst fordi politisk stillingtagen til et eventuelt salg af tv-stationen kræver, at sagerne afsluttes. Helt.

For hvem vil købe en virksomhed, som konkurrenten Viasat beskriver som modtagere af ulovlig statsstøtte med en gæld på 1,8 milliarder kroner i de såkaldte ulovlighedsrenter?   

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

TV 2 burde have al mulig grund til at søge sagerne afsluttet, og det samme burde den danske stat. For ikke at tale om Viasat, hvis de virkelig tror på, at de ender med at få ret i, at der har været tale om ulovlig statsstøtte. 

Parter trækker i langdrag
Spørgsmålet er om alle parter i virkeligheden har en uudtalt interesse i at trække sagerne i langdrag?

Alt i alt er der noget, der tyder på, at ingen af de involverede parter har vældig travlt med at skubbe på retssystemet.

Mette Bock (LA)
Medieordfører

Der appelleres og appelleres. Og så tager man lige nogle år mere på "pause". Det kan være en fordel for både den danske stat, for Viasat - og for TV 2. 

Staten: Den til enhver tid siddende regering slipper, så længe sagerne kører, for det ideologiske slagsmål om salget af tv-stationen. For det kommer i samme øjeblik, sagerne er afsluttet. Og hverken en borgerlig eller en venstreorienteret regering ser med stor appetit frem til dette slagsmål. 

Viasat: De verserende retssager holder konkurrenten i en spændetrøje. For så længe TV 2 er i venteposition, "stuck in the middle", bliver der ikke for alvor foretaget store strategiske investeringer, der kunne gøre dem til en endnu mere irriterende konkurrent i et turbulent marked, hvor alene det at holde fast i markedsandele kræver massiv udvikling og dermed tunge investeringer.

Og TV 2? Tja, måske befinder stationen sig som en fisk i vandet i det aktuelle limbo. Det går jo rigtig godt! Pæne tal på bundlinjen, flotte seertal, og generelt stor ros for vilje til at producere og sende med mærkatet "det er dansk".

Endda i højere grad end DR, der burde have positionen som ”Public Service Classic”. Man ligger med andre ord i smult vande, og befinder sig godt der. Efter et salg kan ingen vide, hvilken strategi en ny ejer vil prioritere.

Så alt i alt er der noget, der tyder på, at ingen af de involverede parter har vældig travlt med at skubbe på retssystemet.

Stil krav til EU
Det duer bare ikke. Vi kan ikke være det bekendt. Uanset, hvordan man vender og drejer det, er det altså ikke nogen god idé, at den danske stat skal eje hele to store mediehuse. Før et salg af TV 2 kan hverken TV 2 eller DR for alvor positionere sig i et marked i rivende udvikling.

Derfor skal der skubbes på. Ikke ved at gå ind i retssagerne aktivt på TV 2’s side. For der skal vi holde armslængde! Men ved at skubbe på EU’s træge retssystem med krav om, at der skal mere tempo på. Nu. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Bock

Sognepræst, Horsens Provsti, tv-vært, Dk4, fhv. kultur- og kirkeminister og MF (LA)
cand.phil. i filosofi (Odense Uni. 1982), cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1986)

0:000:00