LA og K betaler EU-midler tilbage

STØTTEKRONER: Både Liberal Alliance og Konservative skal betale støtte, som er givet til EU-oplysning, tilbage til Europa-Nævnet.

Foto: Henning Bagger/Scanpix
Cecilie Gormsen

De to borgerlige partier Liberal Alliance og Konservative skal betale EU-støttemidler tilbage. Det skriver Berlingske.

Begge partier har nemlig brugt støttekroner fra Europa-Nævnet, som var øremærket EU-oplysning, til andre arrangementer, der ikke var berettiget støtte, viser en aktindsigt.

Konservative skal betale 27.000 kroner tilbage, som er blevet brugt på almindelige driftsomkostninger. Liberal Alliance skal betale 60.000 kroner tilbage, som er blevet brugt på debatter om offentlige ydelser, licens og public service og forskelle mellem dansk og svensk politik, som blev holdt på Folkemødet i Allinge.

I Liberal Alliance erkender man, at støttemidlerne er brugt forkert. Der er simpelthen tale om en fejl, fortæller landsformand Leif Mikkelsen i en mail til Berlingske.

”Vi lægger os fladt ned. Det er helt uacceptabelt og utilstedeligt, det der er sket. Det er sket uden vores vidende, og derfor har den ansvarlige medarbejder modtaget en skriftlig advarsel og er blevet flyttet fra ansvarsområdet,” fortæller Leif Mikkelsen

Konservatives partisekretær, Søren Vandsø, fortæller til Berlingske, at han beklager fejlen, men at han er glad for den grundige kontrol, som Europa-Nævnet udfører, så man kunne refundere beløbet.

Europa-Nævnet er nedsat af Folketinget og har fem medlemmer. Det uddeler cirka 20 millioner kroner om året til fremme af debat og oplysning om Europa. Nævnet oplyser til Berlingske, at det ikke vurderer, at der har været tale om ond vilje hos de to partier.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Leif Mikkelsen

Fhv. landsformand (LA), fhv. MF (V og LA), gruppeformand & medlem af Folketingets Præsidium
landmand (Asmildkloster Landbrugsskole 1973)

0:000:00