Kommentar af 
Lars Aslan Rasmussen

Lars Aslan: Pernille Vermund er det borgerlige svar på Hizb ut-Tahrir

KLUMME: Det er grotesk, at partileder Pernille Vermund skriver, som hun gør om David Trads, men det mest uhyggelige er dog tavsheden fra det borgerlige Danmark i sagen, skriver Lars Aslan.

Det er langt over stregen, når Pernille Vermund sammenligner David Trads med en stikker, mener Lars Aslan.
Det er langt over stregen, når Pernille Vermund sammenligner David Trads med en stikker, mener Lars Aslan.Foto: Olafur S. Gestsson & Thomas Lekfeldt/Scanpix
Lars Aslan Rasmussen

Han er født 1978 og blev valgt ind i Folketinget for Socialdemokratiet i år (2016).

Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

”Han ville være typen, der stak modstandsfolk”, sådan skrev Pernille Vermund forleden om den kendte journalist og debattør David Trads på sin Facebook.

Jeg er bestemt ikke sart, hvad angår tonen i den offentlige debat, og det er helt fint med mig, at man fortæller om sine egne holdninger og også fortæller om, hvem og hvad man ikke kan lide hos sin modpart. Men dette angreb fra Nye Borgerliges side er alligevel det værste, jeg endnu har set fra et dansk parti.

Det minder mig mest af alt om noget, man ville høre på et møde hos Hizb ut-Tahrir, eller på et lokalt stamværtshus for White Pride.

For hvad er det, Pernille Vermund gør her? Hun skriver jo direkte, at David Trads er at sammenligne med stikkerne under 2. verdenskrig - og hvad skete der med dem?

Havde det været en venstreorienteret, der havde lavet samme nummer, er jeg sikker på, at hele det borgerlige Danmark var gået fuldstændig amok, inden nogle kunne nå at stave til 'forargelse'.

Lars Aslan

Ja, de blev i stort tal likvideret, eller dømt og henrettet efter krigen. Mange med god grund, da de med deres virksomhed var direkte skyld i, at mange modstandsmænd mistede livet. Stikkerne var derfor foragtet, både nu og dengang.

Men det er jo helt vildt, at en formand for et opstillingsberettiget parti i ramme alvor sammenligner sine kritikere med stikkere under krigen.

Og tænk hvor stille der har været omkring sagen. Ikke en eneste borgerlig politiker har taget afstand fra denne sammenligning.

Havde det været en venstreorienteret, der havde lavet samme nummer, er jeg sikker på, at hele det borgerlige Danmark var gået fuldstændig amok, inden nogle kunne nå at stave til 'forargelse'.

Men nu er det åbenbat ok, at man sammenligner kritikere med folk, der med god grund blev skudt.

Når Nye Borgerlige bruger den slags retorik, er de ikke blot med til afsløre, hvor højreekstreme de selv er, men jeg mener også, at de er medansvarlige, hvis deres politiske modstandere udsættes for vold.

For modstanderne stigmatiseres jo nu som forræderiske 'stikkere' - de er farlige for os, farlige for vores land, og skal vel skaffes af vejen?

Det er så uhyggeligt, at en partileder skriver sådan om en kritiker, men det mest uhyggelige er tavsheden, som var det bare et normalt indspark i en debat. Det er det ikke.

Min appel til det borgerlige Danmark er derfor at sige fra over for Pernille Vermunds perverse angreb på Trads.

Hvor ville det klæde jer at træde i karakter, og vise at der er en grænse for, hvordan man omtaler andre.

I kan nå det endnu, til glæde for både den offentlige debat, og for sikkerheden for dem, der deltager i den.

.......

Lars Aslan er medlem af Folketinget for Socialdemokratiet. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

David Trads

Journalist, forfatter og kommentarskribent
journalist (DJH 1994)

Lars Aslan Rasmussen

Fhv. MF (S)
lærer (Blågaard Seminarium 2005)

Pernille Vermund

MF (LA), fhv. formand og stifter, Nye Borgerlige
cand.arch. (Kunstakademiets Arkitektskole 2001)

0:000:00