Laura Lindahl vil være politiker uden at lovgive

NYVALGT: Politikere kan gøre en stor forskel ved at sætte dagsordner og skubbe holdninger. Man behøver ikke altid lovgive, siger 32-årige Laura Lindahl, som er et af Liberal Alliances nyvalgte folketingsmedlemmer.

Foto: Malte Kristiansen/Scanpix
Lise-Lotte Skjoldan

18. juni var en glædelig dag for Liberal Alliance, der kunne omsætte medvind i meningsmålingerne til et fremragende valgresultat. Folketingsgruppen voksede fra ni til tretten mandater.

I København betød det også, at Liberal Alliance fik et ekstra folketingsmedlem udover Simon Emil Ammitzbøll. Og det folketingsmedlem blev 32-årige Laura Lindahl, som også er rådmand i Frederiksberg Kommune.

Da Laura Lindahl første gang meldte sig som folketingskandidat for det liberale parti ved valget i 2011, var det faktisk slet ikke for at blive valgt.

“Liberal Alliance var lige blevet dannet, og jeg syntes, det var vigtigt, at partiet blev repræsenteret i Folketinget. Så da jeg stillede op for første gang, var det egentligt ikke med et personligt ønske om at komme i Folketinget. Det var bare den måde, jeg bedst muligt kunne bidrage til, at Liberal Alliance kom over spærregrænsen,” siger Laura Lindahl.

Politikere som meningsdannere
Hun fik dog smag for arbejdet som folketingskandidat, og ved folketingsvalget 18. juni stilede hun mere målrettet efter at opnå valg. Det har gjort indtryk, at Liberal Alliance rent faktisk har gjort en forskel i Folketinget, fortæller Laura Lindahl.

“Det bedste eksempel på det er Joachim B. Olsen og debatten om fattig-Carina. Det viser, at man kan gøre en forskel som politiker uden nødvendigvis at skulle lovgive,” siger hun.

Laura Lindahl vil selv gerne være en politiker, der skaber ændringer i samfundet ved at sætte en dagsorden. Helst skal de folkevalgte holde sig fra at lovgive og regulere, mener hun.

“Politikere kan være meningsdannere, der kan skubbe holdninger uden at gribe fat i den værktøjskasse, der hedder ‘lovgivning’. Man kan tage emner op og sætte fokus på bestemte ting, og det tror jeg rykker rigtigt meget.”

Lige muligheder - forskellige prioriteter
I Liberal Alliances folketingsgruppe er Laura Lindahl blevet valgt som ordfører for kommunal-, social- og ligestillingsområdet.

Som ligestillingsordfører har Laura Lindahl ikke bestemte sager, hun vil kæmpe for. Til gengæld er der flere ting, hun vil kæmpe imod.

“Jeg vil kæmpe imod lovgivning om, at det for kvinder skal koste det samme at gå til frisøren som for mænd. Og jeg vil kæmpe mod kvindekvoter og øremærket barsel - alle de her tiltag, som i mine øjne ikke skaber ligestilling, men i stedet resultatlighed.”

For Laura Lindahl betyder ligestilling, at mænd og kvinder skal have lige muligheder juridisk set. Og det har mænd og kvinder i Danmark, mener hun.

“At vi så ikke alle sammen griber de muligheder, vi har - det er jo, fordi vi er forskellige. Det er charmen ved et samfund, at vi er forskellige mennesker med forskellige prioriteter.”

Nu vil Laura Lindahl dog dykke ned i ligestillingspolitikken og finde ud af, om der er steder i lovgivningen, hvor mænd og kvinder ikke er ligestillede. Hvis der er det, skal det nemlig laves om, siger hun.

For langt mellem Christiansborg og danskerne
Netop det at kunne fokusere og gå i dybden med særlige politiske områder, er en af de ting, som Laura Lindahl glæder sig mest til som folketingspolitiker.

“Jeg føler mig meget priviligeret. Før arbejdede jeg med politik om aftenen eller i weekenden. Nu kan jeg bruge al min tid hver dag på det, jeg brænder allermest for,” siger hun og fortsætter:

“Som folketingskandidat skal man sætte sig lidt ind i alting. Det bliver fantastisk for mig at få lov til at nørde det politiske med de stærke ordførerskaber, jeg har fået.”

Hun har også et andet mål som folketingspolitiker. Ifølge Laura Lindahl er der nemlig blevet for langt mellem Christiansborg-politikerne og de almindelige mennesker rundt omkring i Danmark. Hun mener, at Folketinget skal arbejde på at komme mere i øjenhøjde med danskerne, så lovgivningen i højere grad afspejler det, som danskerne egentligt ønsker.

“Konkret kan den enkelte politiker være mere ude i sit lokalområde, invitere danskerne ind til møder og besøge virksomheder.”

Dokumentation

Blå bog: Laura Toftgaard Lindahl. 
Født 9. juli 1983 på Frederiksberg.

Medlemsperiode
Folketingsmedlem for Liberal Alliance i Københavns Storkreds fra 18. juni 2015.

Uddannelse og erhverv
HD Marketing Management, Copenhagen Business School, fra 2012 til 2014.
Cand.merc. i filosofi, Copenhagen Business School, fra 2006 til 2011.

Tillidshverv
Rådmand i Frederiksberg Kommune fra 2014.
Medlem af kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune fra 2014, formand for arbejdsmarkeds- og uddannelsesudvalget fra 2014.

Kilde ft.dk


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Laura Lindahl

Chef for partnerskaber i privatafdelingen, Tryg, rådmand og gruppeformand (K), Frederiksberg Kommune
cand.merc. i filosofi (CBS 2011), HD Marketing Management (CBS 2014)

0:000:00