Lidegaard mest troværdige minister

MAGTANALYSE: Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) vurderes i Altinget.dks magtanalyse til at være den mest troværdige minister i regeringen.
Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) og finansminister Bjarne Corydon (S) ved Folketingets åbning. Begge vurderes til at være blandt regeringens mest troværdige ministre.
Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) og finansminister Bjarne Corydon (S) ved Folketingets åbning. Begge vurderes til at være blandt regeringens mest troværdige ministre. Foto: Agnete Finnemann Scheel/Altinget.dk
Anders JerkingMads Bang
Det er to radikale ministre, som i Altinget.dks magtanalyse vurderes til at være regeringens mest troværdige ministre. Listen toppes af klima- og energiminister Martin Lidegaard, mens hans partileder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, følger efter på andenpladsen.

En af årsagerne til Lidegaards topplacering er uden tvivl hans indgående kendskab til klima- og energiområdet. Efter Lidegaard i 2007 røg ud af Folketinget, var han med til at stifte den grønne tænketank Concito, som han også var formand for. Lidegaard var derfor allerede dybt inde i stoffet, da Vestager efter valget hentede ham ind til posten som klima- og energiminister.

Vestager indtager som nævnt andenpladsen på listen. Herefter følger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), finansminister Bjarne Corydon (S) og socialminister Karen Hækkerup (S).

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) indtager en beskeden 21. plads ud af de 23 ministre i regeringen.

Vurderingen af ministrenes troværdighed er foretaget af et panel af eksperter - blandt andre redaktører og politiske kommentatorer. Troværdighedsvurderingen indgår i Altinget | Magt - et nyt digitalt magasin om magten i dansk politik.

Magasinet indeholder blandt andet en stor analyse af magthierarkiet i regeringen, en vurdering af departementscheferne og de særlige rådgivere samt en liste over, hvilke ministerier der er mest magtfulde. Magasinet henvender sig til alle med interesse for dansk politik.

Altinget | Magt udkommer onsdag 10. oktober og kan forudbestilles her.

Fakta

I Altinget | Magt kan du blandt andet læse:
Så magtfulde er de 23 ministre
Miniportrætter af alle ministre og ministerier
Hvilke departementschefer har mest magt
Hvilke ministre har de bedste rådgivere
Så meget magt har de enkelte ministerier
Hvilke ministerier mister indflydelse
Giver popularitet magt
Hvad betyder erfaring for en minister
Hvorfor sidder mænd på de tunge poster i ministerierne
Hvem sætter den grønne dagsorden
Desuden masser af lister om erfaring, løn, budgetter, troværdighed, gennemslagskraft mm.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Martin Lidegaard

MF (R), politisk leder, Radikale
cand.comm. (Roskilde Uni. 1993)

Margrethe Vestager

Ledende næstformand, EU-Kommissionen, kommissær for konkurrence, formand for Kommissærgruppen om et 'Europa Klar til den Digitale Tidsalder', fhv. minister, politisk leder & MF (R)
cand.polit. (Københavns Uni. 1993)

Helle Thorning-Schmidt

Fhv. statsminister (S), partiformand & MF, fhv. MEP, bestyrelsesmedlem, fhv. adm. direktør, Save the Children International, medformand, Facebooks Tilsynsråd
MA i europæiske studier (College of Europe, Brügge, Belgien 1993), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

0:000:00