Løkke efter nedskydning af betjent: Jeg er dybt rystet

SKYDERI: Både statsminister Lars Løkke Rasmussen og justitsminister Søren Pape Poulsen er rystede over, at en politimand tirsdag morgen er blevet skudt foran Politigården i Albertslund.

Foto: Martin Sylvest/Scanpix
Cecilie Gormsen

Skyderiet foran Politigården i Albertslund tirsdag morgen, hvor en betjent på vej på arbejde blev ramt, møder fordømmelse hos regeringen.

”Jeg er dybt rystet over, at en politimand er blevet skudt ved Politigården i Albertslund,” siger statsminister Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse og fortsætter:

”At en politimand på vej på arbejde er blevet skudt, er på alle måder forfærdeligt at tænke på.”

Han understreger, at mænd og kvinder, der hver dag går på arbejde for at passe på os andre, ikke skal leve i frygt, når de færdes rundt i Danmark.

Skyderiet fandt sted ved politigården klokken 8.20 tirsdag morgen. En betjent på vej ind på stationen blev ramt, men han meldes tirsdag formiddag uden for livsfare. Samtidig oplyser Vestegnens Politi, at man har anholdt den formodede gerningsmand.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er også rystet over skudepisoden, og han fortæller, at hans tanker går til den sårede betjent, hans familie og kollegerne.

”Det er en sort dag for os alle, når dem, der er sat til at passe på os, bliver angrebet. Det er forfærdeligt, at den slags kan ske i Danmark,” skriver Søren Pape på Facebook, og han fortsætter:

”Jeg vil love at følge sagen tæt og kan garantere, at alle kræfter vil blive sat ind på at komme til bunds i sagen.”

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

Søren Pape Poulsen

Fhv. partiformand (K) & MF, fhv. justitsminister og borgmester, Viborg
kontorassistent-lære ved Grundfos, lærerstudier (Ribe Statsseminarium 1993-94), speditør (Grundfos 1992)









0:000:00