Løkke: Hadprædikanters brug af ytringsfriheden er en pervers udfordring

SPØRGETIME: Det er retssamfundets dilemma nummer ét, når hadprædikanter bruger ytringsfriheden med det formål at oprette et kalifat, lød det fra statsministeren. Løkke og Frederiksen indgår "holdningsmæssig aftale" om værn mod dem.

Julie Lundbek

Regeringen er klar til at at gå så langt, den kan, inden for rammerne af Grundloven i opgøret med hadefulde prædikanter. 

Sådan lød budskabet fra Lars Løkke Rasmussen (V) under tirsdagens spørgetime, hvor Mette Frederiksen (S) benyttede lejligheden til at diskutere hadprædikanter.

Socialdemokraternes formand foreslog specifikt værn, så hadprædikanter, der eksempelvis har fungeret i London, ikke skal have mulighed for at rejse hverken til Madrid, Berlin eller sætte deres ben i Grimhøj-moskéen.

Statsministeren er "åben over for alle idéer" og tilkendegav, at justitsminister Søren Pinds "dør er åben".  

“Vi skal finde en måde til at håndtere det reelle dilemma, at vi lever i et retssamfund, hvor vi hylder forsamlingsfriheden og ytringsfriheden. Det er det kæreste, vi har, som blev angrebet i weekenden i Paris og København i februar. Og så skal vi håndtere den perverse udfordring i, at nogen bruger disse rettigheder til at sprede had og målbevidst få de her rettigheder til at erodere, lød det således fra Lars Løkke Rasmussen.   

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00