Medier: DF vil betale 500.000 kroner tilbage

SVINDEL: Ifølge TV 2 og Politiken har man i DF fundet regninger for yderligere 300.000 kroner, som partiet er parat til at betale tilbage til EU.

Kristian Thulesen Dahl kalder mandag i sit ugebrev sagen om støttemidler fra Meld for ”en rodebutik”.
Kristian Thulesen Dahl kalder mandag i sit ugebrev sagen om støttemidler fra Meld for ”en rodebutik”.Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Frederik Tillitz

Dansk Folkeparti er parat til at betale op mod 500.000 kroner tilbage til EU. Det sker efter, at partiet har besluttet at gennemgå partiets regnskab om forbrug af EU-midler.

Det erfarer både TV 2 og Politiken.

Mandag aften besluttede DF-formand Kristian Thulesen Dahl at betale 200.000 kroner tilbage til EU. Penge, der er blevet brugt på partiets sommergruppemøde, selvom de er givet til EU-støtte til det europæiske parti Meld.

Efterfølgende har ledelsen i DF valgt at gennemgå alle sager om EU-støtte, som er blevet givet gennem Meld. Morten Messerschmidt var en overgang formand for partiet.

”Vi kommer helt sikkert til at betale flere Meld-penge tilbage. Hvor meget det bliver, ved jeg ikke endnu, men det bliver i omegnen af 300.000 kroner,” siger Anders Vistisen, gruppeformand for Dansk Folkeparti i Europa-Parlamentet til TV 2.

Formand for DF, Kristian Thulesen Dahl, har ikke villet lade sig interviewe om sagen, men kaldte mandag i sit ugebrev sagen for ”en rodebutik”.

”Penge, der måtte være kommet DF i Danmark til gavn, men hvor vurderingen er, at vi ikke måtte have draget gavn heraf, betales tilbage,” skriver Kristian Thulesen Dahl i sit ugebrev.

EU's antisvindelenhed, Olaf, gik mandag ind i sagen om støttemidler fra Meld, som muligvis gik til Dansk Folkepartis sommergruppemøder.

Læs også: EU's svindelkontor går ind i Messerschmidt-sag 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00