Messerschmidt meldt til politiet for identitetstyveri

MISBRUG: Tidligere DF'er Rikke Karlsson har politianmeldt Morten Messerschmidt (DF) for identitetstyveri.

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Cecilie Gormsen

Morten Messerschmidt (DF) er torsdag blevet meldt til politiet for identitetstyveri.

Det er det tidligere DF-medlem Rikke Karlsson, som sidder i Europa-Parlamentet, der har anmeldt DF-stemmeslugeren Messerschmidt. Det oplyser hun på sin facebookprofil.

”På baggrund af oplysningerne i dagens udgave af Ekstra Bladet har jeg her til formiddag været hos Hobro politi, hvor jeg har anmeldt Morten Messerschmidt for identitetstyveri,” skriver hun.

Læs også: Parlaments-top kræver penge tilbage fra Messerschmidt

Ekstra Bladet skriver torsdag, at dokumenter fra det franske indenrigsministerium viser, at både partifællen Jørn Dohrmann og Rikke Karlsson har været medlemmer af ledelsen i Meld. Men både Karlsson og Dohrmann afviser, at de nogensinde har siddet i ledelsen.

Karlsson opført som litauer
Ifølge dokumenterne, som er underskrevet af Morten Messerschmidt, blev de begge valgt på Melds generalforsamling i november 2014, hvor ingen af dem var til stede. I dokumenterne er Rikke Karlssons nationalitet anført som litauer.

Og det har altså nu fået Rikke Karlsson til at politianmelde Morten Messerschmidt.

”Jeg kan ikke leve med, at jeg er blevet indsat i hovedbestyrelsen for Meld seks måneder før jeg kendte til fondens eksistens. Jeg kan heller ikke leve med, at min nationalitet er ændret,” skriver hun på Facebook.

Læs også: EU-parlamentariker forlader DF i protest

Nordjyllands Politi bekræfter, at man torsdag klokken 10.25 har modtaget en anmeldelse om identitetstyveri mod Morten Messerschmidt. 

”Vi kan kun oplyse, at vi nu efterforsker sagen nærmere,” siger politiinspektør Marianne Vestergaard-Lau i en pressemeddelelse.

Derudover har Nordjyllands Politi ingen kommentarer til sagen.

Sagen udløber af Dansk Folkepartis omdiskuterede brug af midler fra den EU-støttede fond Meld, som i oktober 2015 fik Rikke Karlsson til at forlade Dansk Folkeparti og i stedet blive løsgænger i Europa-Parlamentet. Det skete, fordi hun ikke kunne få et regnskab fra fondene Meld og Feld, som DF-medlemmerne i EU-Parlamentet er medlem af.

I maj besluttede Europa-Parlamentet, at Meld og Feld, som Messerschmidt har været formand for, skal betale 2,9 millioner kroner tilbage til EU-kassen. De to organisationer har modtaget penge fra EU til oplysningskampagner, men ifølge Europa-Parlamentets ledelse har fondene misbrugt pengene til formål, som de ikke måtte bruges til.

Messerschmidt: Vi har haft møder
Altinget har ikke haft mulighed for at få en kommentar fra Morten Messerschmidt. Over for Ekstra Bladet ønsker han ikke at kommentere anmeldelsen på nuværende tidspunkt, men betragter det som en intern sag. Han henviser til medlem af EU-Parlamentet for DF, Anders Vistisen.

Det er ikke lykkes Altinget at få kontakt til Anders Vistisen.

Tidligere torsdag inden politianmeldelsen har Morten Messerschmidt overfor Ekstra Bladet forklaret, at både Dohrmann og Karlsson var blevet indkaldt til møder i Meld-regi, og Messerschmidt gør det klart, at han sammen med Rikke Karlsson, Jørn Dohrmann og Dansk Folkepartis sidste mand i Europa-Parlamentet, Anders Vistisen, har mødtes hver eneste uge.

"Typisk over en frokost eller på mit kontor. Og så har der været holdt en generalforsamling, hvor de så ikke er mødt op – men hvor vi har aftalt på forhånd, at vi alle fire skal sidde i bestyrelsen. (De daværende DF-medlemmer af Europa-Parlamentet: Morten Messerschmidt, Anders Vistisen, Jørn Dorhmann og Rikke Karlsson, red.)," siger Morten Messerschmidt i dagens udgave af Ekstra Bladet.

Senest opdateret 16.30

Dokumentation

Hvad er MELD og FELD
Movement for a Europe of Liberties and Democracy (MELD) og Foundation for a Europe of Liberties and Democracy (FELD) var en bevægelse og en tilhørende fond, der fra 2011 samlede en række europæiske partier på den nationalistiske højrefløj, herunder Dansk Folkeparti. 

Morten Messerschmidt var formand for de to organisationer, indtil de blev afviklet med udgangen af 2015, da de ikke længere kunne mønstre medlemmer fra en fjerdedel af EU’s medlemsstater, sådan som det er påkrævet for at kunne få adgang til midler fra EU.

Den slags partisammenslutninger kan få støtte fra Europa-Parlamentet til deres aktiviteter. Men de må ikke bruge de penge på kampagner, der spiller ind i nationale valg eller folkeafstemninger.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00