Mette Frederiksen (S) får Ting-Prisen for klar tale

TING-PRISEN: Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) modtager Ting-Prisen 2012 fra Altinget.dk for sin særlige evne til at kommunikere, så Christiansborg kommer tættere på borgerne.
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) sagde, at værdierne må med, når man skal lykkes med sin kommunikation som politiker.
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) sagde, at værdierne må med, når man skal lykkes med sin kommunikation som politiker.Foto: Agnete Scheel/Altinget.dk
Redaktionen
Foto: Agnete Scheel/Altinget.dk
Foto: Tegning af Pontus Kjerrman
Foto: Pontus Kjerrman
Foto: Tine Hecht-Pedersen

At være socialdemokratisk beskæftigelsesminister i krisetider er som at spille med trøje nr. 10 for Barcelona. Forventningerne er tårnhøje, og man skal levere i stort set alle kampe.

Niels Krause-Kjær
Forfatter og radiovært
Fakta
Født i Aalborg, 34 år. Master i Afrikastudier, Københavns Universitet 2009, bachelor i administration og samfundsfag, Aalborg Universitet 2007. Folketingsmedlem (S) siden 2001 (valgt i Københavns Omegns Storkreds). Beskæftigelsesminister fra 3. oktober 2011. Gift med kommunikationsdirektør Erik Harr, parret har to børn. Bopæl: Ballerup.

Kilde: Altinget.dk
34-årige Mette Frederiksen modtog i dag Altinget.dks kommunikationspris - Ting-Prisen - for sin evne til at kommunikere på samme tid autentisk og autoritativt til borgerne.

”Mette Frederiksen har formået på rekordfart at forvandle sig fra at være ung, indigneret oppositionspolitiker til at være minister for et brandvarmt politisk område. At være socialdemokratisk beskæftigelsesminister i krisetider er som at spille med trøje nr. 10 for Barcelona. Forventningerne er tårnhøje, og man skal levere i stort set alle kampe,” sagde forfatter og radiovært Niels Krause-Kjær, da han onsdag ved en festlighed på pris-komiteens vegne motiverede valget. Krause fortsatte:

”Mette Frederiksen har en autenticitet, præcision og klarhed i sin kommunikation, så man - lige meget om man er enig eller uenig - bliver nødt til at forholde sig til hendes budskaber. Til trods for, at hun fra første dag har spillet en hovedrolle i regeringen, har hun stort set ikke lavet nogen kommunikative bommerter. Samtidig har hun elegant formået at kommunikere med et dobbeltbudskab: 1) signalere økonomisk ansvarlighed og 2) vise respekt for de borgere, der bliver berørt af hendes politik.”
 
<img align="left" src="@nyimg=12069@" /> <i>Billedhuggeren Pontus Kjerrman, Mette Frederiksen og Niels Krause-Kjær ved dagens overrækkelse af Ting-Prisen 2012 på Altinget.dks redaktion i København.</i><p />
 
Udspring i værdier 
Beskæftigelsesministeren sagde i sin takketale bl.a.:

”Kommunikation er vigtigt. Men kommunikation, der ikke har sit udspring i klare værdier og et entydigt mål, vil altid være baggrundsstøj – vil ikke blive hørt og derfor heller ikke rykke på det vigtigste: folks virkelighed.

<img align="left" src="@nyimg=247@" /> Jeg er ekstra glad for, at jeg får prisen i en tid, hvor det er særligt udfordrende at kommunikere tydeligt og klart. Vi befinder os i en krise, hvor der er endnu mere brug for ansvarlighed, og hvor der ikke er plads til lette løsninger. Samtidig er mediernes efterspørgsel efter hurtige svar, der kan koges ned til en fængende overskrift, større end nogensinde før. Det er et vilkår.
 
Derfor er det så vigtigt, at den grundlæggende socialdemokratiske drøm er intakt og styrende for, hvad vi foretager os. For selvom verden omkring os ændrer sig i form af en international krise, større årgange og svære parlamentariske vilkår, så er de værdier, vi styrer efter, stadig de samme. Det skal vi holde fast i. Både når vi laver konkret politik, og når vi skal fortælle omverdenen om vores drømme og mål,” sagde Mette Frederiksen. 

Med Ting-Prisen følger en bronzeskulptur af Pontus Kjerrman, der også talte ved overrækkelsen om sin svenske opvækst i skinnet fra Olof Palme og det svenske socialdemokrati.
 
I priskomiteen sidder partner i NewDeals, cand.comm. Rasmus Jønsson, forfatter og radiovært Niels Krause-Kjær og Altinget.dks chefredaktør, Rasmus Nielsen.

Ting-Prisen er tidligere gået til: 2004: Lene Espersen, 2005: Helle Thorning-Schmidt, 2006: Villy Søvndal, 2007: Pia Kjærsgaard, 2008: Morten Østergaard, 2009: Bertel Haarder, 2010: Søren Pind, 2011: Johanne Schmidt-Nielsen, 2012: Mette Frederiksen.
Dokumentation

Billedhuggeren Pontus Kjerrmans tale ved overrækkelsen af Ting-Prisen 2012: 

Kære Mette Frederiksen,

Det er mig, der har lavet prisstatuetten, som er en lille talende, agiterende bjørn støbt i bronze. Den er støbt i cire per due, tabt voksteknik. Da figuren stod i voks, graverede jeg dit navn ind i voksen, og der fór mange tanker gennem mit hoved. Jeg er meget glad for, at du får denne pris - du er en person, som man oplever, at man kender. Som taler enkelt og direkte fra hjertet.

<img align="left" src="@nyimg=12085@" /><i>Foto: Tine Hecht-Pedersen</i><P>

Jeg synes også, det er meget spændende, at du er socialdemokrat, fordi jeg er selv vokset op i en socialdemokratisk verden. Under hele min opvækst i Sverige var Socialdemokraterne i regering. Da jeg var 13 i 1967, så min lillebror og jeg Olof Palme holde 1. maj tale på Götaplatsen i Göteborg.

Min lillebror råbte "Hej Olof Palme", da han gik forbi, og Palme råbte "hej" tilbage med et stort smil. Men det, jeg synes er specielt, er, at jeg stadig intenst kan huske hans tale 45 år efter, måske fordi han brugte så enkle billeder og talte direkte fra hjertet.

Det satte mange tanker i gang om samfund, retfærdighed … og på en eller anden måde kædede jeg det sammen med mumintrolden, som man hørte i radioen om morgenen.

Når Mumitrolden bliver vækket i sin vintersøvn af nogle forfrosne væsner, så er de som et folkehjem, hvor alle bidrager og hjælper hinanden.

Noget af det farligste i mumiverdenen er Mårran, en stor kold figur som personifierer alt, som er farligt. Om natten kan Mårran sidde uden for huset og se ind igennem vinduet, den udstråler så meget kulde, at der hvor Mårran har siddet, kan intet vokse.

Men der er også Lille My - en af de mindste, en lille, aldeles bestemt pige, som ikke er bange for at sige sin mening, hun kunne udbryde:  ”Äär ni rädda för måårran, jag kan biiitas”

PONTUS KJERRMAN 

<img align="left" src="@nyimg=12088@" />  


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Niels Krause-Kjær

Journalist og forfatter
journalist (DJH 1990)









0:000:00