Norstat nyt analyseinstitut for Altinget

ANALYSE: Fra i dag hedder Altingets analyseinstitut Norstat. Selskabet er kendt for sine troværdige meningsmålinger. Fremover bringer Norstat på Altinget også månedligt politisk indeks.

Redaktionen

Troværdighed er alt - ikke mindst i de mange meningsmålinger, der præger mediebilledet. Altinget har netop indgået et fast samarbejde med analyseinstituttet Norstat.

Fremover vil norskejede Norstat - i tæt samarbejde med Altingets redaktion - indsamle svar på en række politiske spørgsmål af aktuel og principiel karakter. 

Desuden har parterne aftalt et månedligt politisk indeks, der vil blive publiceret på Altinget i samklang med det faste, månedlige, kvalitetsvejede snit af alle meningsmålinger, det såkaldte Risbjerg-snit.

Jesper Platz"Det er en stor glæde for Norstat at være blevet valgt som leverandør af meningsmålinger og politiske indeks til Altinget. Norstat anser Altinget for en meget seriøs og troværdig partner, som behandler politiske emner og dagsordener professionelt og grundigt," siger adm. direktør i Norstat i Danmark, Jesper Platz og føjer til:

Fakta
Norstat regner sig som Europas førende leverandører af dataindsamling til professionelle brugere af markedsanalyse. I 2012 havde Norstat-koncernen en omsætning på over 250 millioner norske kroner. Selskabet er en specialiseret dataindsamler, som dækker alle metoder indenfor interviewbaseret dataindsamling. Norstat gennemfører mere end 5 millioner B2C og B2B interviews årligt. Norstat ejer et af de største internetpaneler i Nordeuropa med mere end 400.000 pre-rekrutterede respondenter.

Kilde: Norstat

"Dette harmonerer godt med Norstats ambition om at levere troværdige undersøgelser til professionelle brugere af markedsanalyser og opinionsmålinger. Vi er overbeviste om, at Altingets behandling og analyse af Norstats indsamlede data vil være til gavn for Altingets læsere."

Leverer rådata til branchen
Norstat er blandt fagfolk kendt som et af de mest solide og stabile institutter. Det ses bl.a. af, at Norstat gerne leverer rådata til kolleger i branchen.

Vi har i flere år kendt og fulgt Norstat og bliver ved med at støde på uvildige fagfolks udsagn om, at med Norstat får man tal af bedste kvalitet. 

Rasmus Nielsen, chefredaktør

På sin side hilser Altingets chefredaktør også samarbejdet velkomment:

"Vi har i flere år kendt og fulgt Norstat og bliver ved med at støde på uvildige fagfolks udsagn om, at med Norstat får man tal af bedste kvalitet. I takt med, at vores egne ambitioner øges - ligesom læserne forventer mere og mere af os - er det naturligt at træde at skridt op sammen med Norstat. At dette selskab, ligesom vi selv, er skandinavisk og familieejet, gør kun ægtepagten endnu mere rigtig," siger Rasmus Nielsen.

Altingets læsere vil første gang støde på Norstats målinger tirsdag 20. januar.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jesper Platz

Adm. direktør, Norstat Danmark A/S
HA (fil) (CBS 1999), HD(A) (CBS 2003)

Rasmus Nielsen

Formand for Alrow Media, udgiver af Altinget i Danmark, Norge og Sverige samt Mandag Morgen
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1983)









0:000:00