Overblik: Det ved vi om Løkkes 2025-plan

2025-PLAN: Regeringens 2025-plan indeholder blandt andet topskattelettelser, ligesom den skal skaffe 65 milliarder kroner til statskassen.

Foto: Keld Navntoft/Scanpix
Cecilie Gormsen

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) løftede mandag aften lidt af sløret for regeringens 2025-plan. Og selvom der stadig er en del ubekendte, er hovedpunkterne nu kendt. Se dem herunder.

- Regeringen vil finde 65 milliarder kroner og sende en kvart million flere i arbejde. Hvordan det skal gøres, og hvor pengene skal findes, er endnu uvist.

- Der vil i regeringens 2025-plan blive præsenteret en konkret plan for, hvordan man vil finde mere end to tredjedele (cirka 43 milliarder) af de i alt 65 milliarder kroner frem mod 2025.

- Den offentlige vækst skal vokse med 0,5 procent årligt frem til 2025, hvilket svarer til 22 milliarder kroner.

- Lars Løkke Rasmussen foreslår en skattelettelse på fem procentpoint for dem, der tjener mellem en halv og en hel million kroner årligt. Denne gruppe skal fremover betale ti procent i topskat mod de nuværende 15 procent af beløbet over en halv million og op til en million. Indkomster over en million skal stadig beskattes med 15 procent topskat.

- Regeringen vil indføre et jobfradrag, så skatten for dem med de laveste indkomster bliver lettet med omkring syv procent. Samtidig skal en jobpræmie få flere langtidsledige i arbejde.

- Færre asylansøgere. Regeringen har hidtil vurderet, at der vil komme 25.000 asylansøgere til Danmark i år. Men færre asylansøgere end forventet er kommet til Danmark, og derfor har regeringen nedjusteret skønnet til nu blot at blive på 10.000. Det vil spare statskassen for tre milliarder kroner.

- 2025-planen vil indeholde en skattereform, en pensionsreform, en udlændingepakke og en erhvervspakke.

- På Venstres sommergruppemøde fortalte statsminister Lars Løkke Rasmussen, at regeringen i sin 2025-plan vil afsætte et "milliardbeløb" til Forsvaret, politiet og efterretningstjenesterne for at beskytte danskerne mod terror.

- Ifølge Børsen vil danskere under topskattegrænsen få et fradrag på 15 procent af indbetalinger på en pensionsopsparing, svarende til 4.500 for en LO-arbejder.

Lars Løkke Rasmussen præsenterer den samlede 2025-plan i Statsministeriet tirsdag klokken 10.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00