Overblik: Her ligger partiernes hovedkontorer

Dansk Folkeparti flytter deres partihovedkontor til Ejstrupholm og bliver dermed det eneste parti med base i Jylland. Få overblikket over resten af partiernes hovedkontorer her.

Dansk Folkeparti havde inviteret til åbningsfest af det nye partikontor i den midtjyske landsby Ejstrupholm lørdag eftermiddag. Seks ud af partiets syv folketingsmedlemmer var mødt op heriblandt formand Morten Messerschmidt og Pia Kjærsgaard.  
Dansk Folkeparti havde inviteret til åbningsfest af det nye partikontor i den midtjyske landsby Ejstrupholm lørdag eftermiddag. Seks ud af partiets syv folketingsmedlemmer var mødt op heriblandt formand Morten Messerschmidt og Pia Kjærsgaard.  Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Rasmus Lauge Winding

Størstedelen af Folketingets partier har hovedsæde på Christiansborg, men et par skiller sig ud.

Dansk Folkeparti har netop flyttet partiets hovedkontor til Ejstrupholm, der ligger i Midtjylland. 

"Siden jeg blev valgt som formand, har jeg ønsket at rykke partiet ud i landet - mere væk fra København. Det giver noget balance at have hovedkontoret i Ejstrupholm og folketingsgruppen i København," sagde Morten Messerschmidt i den anledning. 

Læs også

Få det samlede overblik her:

København

Socialdemokratiet, Moderaterne, SF, Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Konservative, Radikale Venstre, Alternativet og Nye Borgerlige har alle hovedkontor på Christiansborg.

Enhedslisten har hovedkontor i Studiestræde i Indre By, men rykker inden længe til Slotsholmen som led i en sparerunde oven på en tilbagegang ved efterårets valg.

Søllerød

Venstre. Partiet har dog sat den fredede ejendom Carlsminde, der har været hovedkontor i mere mere end 50 år, til salg. Venstre øsnker ikke at have hovedkontor på Christiansborg og leder efter lokaler i nærheden af hovedstaden.

Ejstrupholm

Dansk Folkeparti. Partiet netop rykket hovedkontoret fra Christiansborg til Midtjylland. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00