På spring til Folketinget: Mette Abildgaard

BOBLERE: Mette Abildgaard er 26 år og folketingskandidat for Konservative. Hun brænder for en velfærdsstat, der tager hånd om de socialt udsatte - men hvor man tager ansvar for sig selv, hvis man kan. Vi har stillet hende fem skarpe spørgsmål.

Lise-Lotte Skjoldan

Fra bordtennis-uretfærdighed til en kamp for de socialt udsatte.

Sådan har den politiske karriere været indtil videre for 26-årige Mette Abildgaard, der stiller op til Folketinget for Konservative. Hun har opstillingskreds i Nordsjælland, hvor hun er favorit til at vinde mandatet, hvis Konservative får et resultat, der giver mindst otte mandater.

Vi har stillet fem spørgsmål til Mette Abildgaard om hendes politiske engagement.

Hvorfor blev du politisk aktiv?

"Jeg sad i elevrådet og syntes, det var mega uretfærdigt, at vi ikke måtte bruge bordtennisbordet i mere end en tredjedel af frikvarterne. Så tænkte jeg, at det skulle være løgn. På den måde begyndte det lige så stille. Da jeg var 14, meldte jeg mig ind i Konservativ Ungdom.

Mine forældre har ikke været politisk aktive eller med i et parti, så jeg havde ikke det politiske med hjemmefra. Men mine forældre har alligevel givet mig nogle gode, konservative værdier. De lærte mig, at man har et ansvar for at tage sig af de socialt udsatte, men at man også har et ansvar for at klare sig selv økonomisk, hvis man kan."

Hvem er dit politiske forbillede?

"Palle Simonsen var konservativ politiker i mange år, men han er desværre død nu. Han var konservativ på den samme måde som mig. For ham betød det meget at tage hånd om de socialt udsatte, som virkeligt fortjener, at staten er der for dem. Vi har en velfærdsstat for at tage os af de hjemløse, de psykisk syge og de udsatte børn - ikke for at udbetale børnepenge til at alle de familier, der godt kan klare sig selv.

Ud over at have et bankende socialt hjerte, så var Palle Simonsen også god til at finde kompromisser. Det er vigtigt for mig i politik. Der skal resultater til."

Hvilken politisk modstander har du mest respekt for?

"Lone Dybkjær (R) har jeg altid haft respekt for, fordi hun er meget saglig i sin argumentation. Som politiker gik hun altid efter bolden frem for manden, og hun virkede som en politiker, der var enormt godt inde i sine sager."

Hvor var du, da valget blev udskrevet?

"Jeg holdt i min bil på fortovet foran Geels Bakke, som er den allerbedste plakat-bakke i hele Rudersdal. Jeg sad og lyttede til, at Thorning sagde, at valget var udskrevet. Og så fløj jeg og nogle frivillige ud og hængte plakater op."

Hvad kan du bidrage med, hvis du bliver valgt ind i Folketinget?

"En af mine største styrker som politiker er anerkendelsen af, at jeg ikke er ekspert i alting. Derfor gør jeg meget ud af at opsøge viden. Som regionsrådsmedlem og konservativ leder i Region Hovedstaden har jeg været ude på 20 besøg på forskellige hospitalsafdelinger, jeg har været ude og køre med ambulance, og jeg har mødt de mennesker, der virkelig har fingrene nede i bolledejen.

Det er vigtigt som politiker i dag, at man har fødderne solidt plantet i jorden og orienterer sig hos dem, der er eksperter. Det er min største styrke, at jeg kender mine egne begrænsninger."

Dokumentation

I valgkampen sætter Altinget fokus på nogle af de kandidater, der står på spring til at komme i Folketinget. Mette Abildgaard er den første i rækken. I de kommende dage kommer der interviews med blandt andet Peter Hummelgaard (S), Teis Volstrup (SF) og Morten Dahlin (V).


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00