Debat

Pape: Større fokus på parallelsamfund

DEBAT: Der skal lægges pres på parallelsamfund i Danmark, og livet skal gøres surt for bandemedlemmer, også selvom det koster statskassen penge, lyder det fra Konservatives Søren Pape Poulsen. 

Søren Pape Poulsen vil gøre op med parallelsamfund i Danmark. 
Søren Pape Poulsen vil gøre op med parallelsamfund i Danmark. Foto: Konservative
Sara Ridder
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Søren Pape Poulsen
Formand for Det Konservative Folkeparti

Parallelsamfund udgør en stigende trussel mod vores fælles tryghed. Desværre er vi havnet i en situation, hvor der findes grupper og personer, der lever uden for dansk lov og orden.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Hvis vi ikke kigger nærmere på parallelsamfundene i Danmark nu, bliver problemerne kun større. Og de er allerede rigeligt store. Vi har brug for et opgør med udemokratisk opførsel, udanske retsopfattelser og bander, der terroriserer deres omgivelser.

Lad mig slå fast, at det ikke er nok til at kalde et område for et parallelsamfund, at der er et bestemt antal indvandrere. Det er ikke oprindelse, der er afgørende. Det er opførsel.

Jeg accepterer ikke, at man tjener sine penge ulovligt, eller at man ikke opfører sig ordentligt mod andre. Og det gælder alle uanset herkomst.

Søren Pape Poulsen
Formand for Det Konservative Folkeparti

Der er kun plads til dansk retskultur
Nogle ting siger sig selv: Hvis man kommer fra en kultur, hvor religiøse overhoveder kan bruges som dommere i konflikter – så har man den opgave at omstille sig til et vestligt, sekulært retssamfund, når man bor i Danmark. Den opgave skal man tage på sig, eller skal man finde et andet sted at bo.

Det må være folks egen sag at finde ud af, hvordan de vil passe ind. De må selv bestemme, om de beholder deres religion eller ej, og deres ret til at dyrke religion er beskyttet i Grundloven. Men man skal rette ind efter loven og dansk retskultur. Det står ikke til diskussion.

Det er dog ikke kun religiøse overbevisninger, der er med til at danne parallelsamfund. Det er i allerhøjeste grad også kriminelle, uanset etnicitet. Når politibiler og ambulancer ikke kan køre i fred for dette lands største tåber, har vi et problem. Det problem bliver ikke mindre af sig selv.

Bandelivet må ikke være en levevej
Jeg vil ikke bare se til, når bandekriminalitet bliver en levevej. Eller når man kan styre et område med hård hånd med dummebøder, afpresning og trusler, så lovlydige borgere føler, at de kun kan dukke nakken og håbe, at ingen ser, antaster, røver eller overfalder dem. Den utryghed skal vi af med.

Sandheden er, at der er penge i våben og narkotika, og at mange mennesker lever af det. Det skal stoppes. For penge tiltrækker folk. Måske især unge mænd. Derfor er det et mål i sig selv at gøre livet surt for bandemedlemmer, også selvom det koster statskassen penge. Det skal ikke være et attraktivt liv.

Jeg accepterer ikke, at man tjener sine penge ulovligt, eller at man ikke opfører sig ordentligt mod andre. Og det gælder alle uanset herkomst.

Pres på parallelsamfund
Vi går et politisk år i møde, hvor det danske retspolitiske sindelag, vores demokratiske kultur og respekt for det enkelte menneske, mand som kvinde, er vigtigere end i mange år. Vi skal vise hinanden, hvad vi danskere står for. Vi skal lægge pres på parallelsamfundene, der trives i ghettoer og banderne.

Det er nødvendigt, at alle, der bor i Danmark, tilegner sig demokratiske værdier. Vi vil under ingen omstændigheder acceptere, at der er dele af vores samfund, der lukker sig om sig selv – og vi vil ikke acceptere, at der er steder, hvor dansk ret ikke bliver respekteret.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00