Pape udfordres: Unge konservative vil forbyde lokalt partihopperi

PARTIHOP: Vælgerne bedrages af partihoppere i kommunerne, mener Konservativ Ungdom, som kræver et forbud. Partiformand Søren Pape Poulsen (K) er uenig og beder partiets medlemmer stemme imod de unge.

De unge konservative, med ungdomsformand Andreas Weidinger forrest i billedet i spidsen, udfordrer søndag den konservative partitop med et forslag om forbud mod kommunale partihoppere.
De unge konservative, med ungdomsformand Andreas Weidinger forrest i billedet i spidsen, udfordrer søndag den konservative partitop med et forslag om forbud mod kommunale partihoppere.Foto: /ritzau/Nanna Navntoft
Morten ØyenTyson W. Lyall

Det skal være slut med kommunale partihoppere.

Det mener Konservativ Ungdom, som søndag beder hele Det Konservative Folkeparti stemme for et forbud.

”Vi ser en kæmpe politikerlede, som skal tages seriøst. Rigtig mange steder ser vi sekunda-politikere, der ikke har fået særlig mange stemmer, have frækheden til at skifte parti og så få en stor rolle – i forhold til at vælge borgemestre eller ændre budgetaftaler. Det, synes vi ikke, er rimeligt,” siger formand for Konservativ Ungdom, Andreas Weidinger.

I forslaget, som det konservative landsråd skal stemme om søndag eftermiddag, trækkes linjen klart op:

Vælgerne bliver bedraget af partihoppere, der vælger at skifte parti uden at nedlægge deres mandat.

Fra forslaget fra Konservativ Ungdom

”I dag er det imidlertid sådan, at vælgerne bliver bedraget af partihoppere, der vælger at skifte parti uden at nedlægge deres mandat. Det Konservative Folkeparti mener ikke, at vi skal acceptere vælgerbedrag ved at tillade partihopperi i Danmark,” hedder det i forslaget.

Skal gælde fra kommuvalget
Sagen om lokale partihoppere har over sommeren fået et særligt skær for partiet, efter Thisted Kommunes borgmester Lene Kjeldgaard hoppede fra V til K. Det skete, efter Venstre fandt sig en anden spidskandidat til kommunalvalget i november.

Men partiets nyeste borgmester behøver ikke frygte noget, lyder det fra ungdomspartiet.

”Mit svar til det er egentlig meget simpelt: Det er noget, vi vedtager nu, og så kører det fra det kommende kommunalvalg. Man vil jo aldrig kunne lave nogen ændringer, hvis man skulle være bange for, hvad man har gjort tidligere,” siger Andreas Weidinger.

Pape er imod
I den konservative topledelse er man dog langtfra begejstret for de unges forslag.

Partiformand Søren Pape Poulsen har valgt at være opponent til forslaget, og han vil bede partiets medlemmer om at stemme nej til forbuddet mod lokale partihoppere.

”I Folketinget er vi jo ifølge Grundloven kun bundet af vores personlige overbevisning. Det, synes jeg egentlig, også bør gælde lokalt,” siger Søren Pape Poulsen og tilføjer:

”Selvfølgelig sker partihopperi, men jeg mener ikke, det er et stort problem. Så jeg forsøger at se det lidt pragmatisk. Og jeg synes, det er vigtigt at sende et klart signal til alle dem, der sidder nede i salen i morgen og har valgt os til, at de er hjertelig velkomne. Det skal de ikke høre et ondt ord for.”

Det Konservative Folkeparti afholder landsråd i Tivolis Congress Center hele weekenden.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Pape Poulsen

Fhv. partiformand (K) & MF, fhv. justitsminister og borgmester, Viborg
kontorassistent-lære ved Grundfos, lærerstudier (Ribe Statsseminarium 1993-94), speditør (Grundfos 1992)

0:000:00