Partihoppere fortsat velkomne i SF

LANDSMØDE: De delegerede til SF’s landsmøde afviser at forbyde partihoppere, som foreslået af ni lokale partiforeninger.

Anne Grete Holmsgaard tog ordet i debatten om partihopperi og pointerede, at hun jo også selv var partihopper tilbage fra 1986. Der forlod hun VS til fordel for SF. 
Anne Grete Holmsgaard tog ordet i debatten om partihopperi og pointerede, at hun jo også selv var partihopper tilbage fra 1986. Der forlod hun VS til fordel for SF. Foto: Altinget.dk
Sine Riis LundHjalte T. H. Kragesteen

Når politikere skifter parti skader det demokratiet og skaber politikerlede. Sådan lød begrundelsen fra ni lokale partiforeninger for et ændringsforslag, der skulle forbyde partihoppere.

Men forslaget blev klart afvist, da SF’erne skulle markere deres holdning med strakte arme.

Dermed fik det store flertal i landsledelsen, 13 ud af 14, deres vilje. Og dermed er det også fremover op til landsledelsen, om nye bejlere fra andre partier vil blive lukket ind i SF.  

Jeg er partihopper
Tidligere på dagen havde adskillige delegerede taget ordet for at forsvare partiets nuværende praksis.

“Det her forslag vil ikke gøre nogen forskel. Og det er hverken godt eller demokratisk at sige, at de lokale organisationer og landsledelsen ikke må tage stilling i de konkrete tilfælde,” sagde således Anne Grete Holmsgaard fra Østerbro, der pointerede, at hun selv var en partihopper fra VS tilbage i 1986.

Ja, hele partiet er dannet af partihoppere, understregede Margrete Auken, da hun fik ordet.

Den garvede politiker har om nogen oplevet partihopperi på nært hold, da hendes kollega i EU Emilie Turunen forlod SF i 2013.

“Jeg forstår godt, at I er pissesure. Men det er ikke i den situation, at man skal beslutte noget,” sagde Margrete Auken under debatten søndag formiddag.

“Den eneste, det går ud over, er os selv,” sagde hun.

Og måske det argument var med til at overbevise mange i Falconer Salen i København. I hvert fald var ingen efter håndsrækningen i tvivl om resultatet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00