Peter Christensen er ny forsvarsminister

COMEBACK: Statsminister Lars Løkke Rasmussen har udnævnt Peter Christensen til ny forsvarsminister, efter Carl Holst tirsdag trak sig.

Foto: Søren Bidstrup/Scanpix
Cecilie Gormsen

Den gamle Venstre-kending Peter Christensen gør comeback i dansk politik og er ny forsvarsminister og minister for nordiske anliggender. 

"Jeg er glad for at kunne præsentere den nye forsvarsminister og minister for nordiske anliggender, Peter Christensen, som alle jo kender, og alle på Christiansborg både kender og respekterer," siger Lars Løkke Rasmussen.

40-årige Peter Christensen stillede op til folketingsvalget i juni, men formåede til stor overraskelse for mange ikke at blive genvalgt. Sidst i juli erklærede Venstre-profilen så, at det stoppede i dansk politik. Til JydskeVestkysten sagde Peter Christensen 29. juli, at han ikke kunne se sig selv vende tilbage til dansk politik.

"Jeg forlader ikke politik med en drøm om at vende tilbage. Det kan jeg slet ikke se for mig."

Men to måneder senere, kan Peter Christensen nu kalde sig forsvarsminister, og det kom da også bag på ham, da han pludselig havde statsministeren i røret tirsdag aften. 

"Jeg havde ikke forventet, at jeg skulle tilbage i dansk politik af den simple grund, at jeg ikke blev valgt til Folketinget. Jeg var indstillet på, at jeg skulle lave noget andet, og jeg havde heller ikke forudset, at der skulle bruges en ny forsvarsminister efter kort tid," siger Peter Christensen og fortsætter:

"Så jeg blev overrasket, da statsministeren ringede mig op i aftes klokken 10, men dog ikke mere end at jeg sagde ja tak."

Peter Christensen overtager posten som forsvarsminister fra Carl Holst, der tirsdag valgte at trække sig fra posten efter en række møgsager. Og Lars Løkke Rasmussen giver også den nu forhenværende forsvarsminister et par ord med på vejen:

"Jeg er ked af, at det er kommet dertil, at Carl Holst var nødt til at trække sig. Stor respekt for Carl Holst og det politiske arbejde, han har lavet gennem en meget, meget lang årrække i Region Syddanmark. Men det er gået, som det er gået, og i den situation har det været vigtigt for mig, at udpege en person, som kunne træde ind i jobbet umiddelbart, som kan skabe den tillid bredt på Christiansborg, som der er brug for," siger Lars Løkke Rasmussen.

Dokumentation

Blå bog: Peter Christensen
født 23. april 1975 i Sønderborg

Folketingsmedlem for Venstre fra 20. november 2001 til 18. juni 2015

Parlamentarisk karriere
Skatteminister fra 8. marts 2011 til 3. oktober 2011
Statsrevisor fra 1. oktober 2010 til 7. marts 2011
Finansordfører 2011-2015 og 2005-2009
Politisk ordfører 2009-2011 og skattepolitisk ordfører 2001-2005

Uddannelse og erhverv
Elektrikeruddannet

Tillidshverv
Medlem af Venstres hovedbestyrelse 1997-2001
Landsformand for Venstres Ungdom 1999-2001
Medlem af Ligningsrådet 2001-2005
Medlem af Skatterådet 2005-2010
Medlem af Nationalbankens repræsentantskab 2009-2011

Kilde: Folketinget


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00