Peter Loft er færdig som topembedsmand

EMBEDSVÆRK: Skatteministeriet har løst tidligere departementschef Peter Loft fra sin kontrakt. Han kan dog se frem til at modtage fuld løn de næste tre år.

Foto: Keld Navntoft/Scanpix
Lise-Lotte Skjoldan

Skatteministeriets tidligere departmentschef Peter Loft kommer ikke til at vende tilbage til en topstilling embedsværket.

Det skriver Politiken.

Ifølge avisens oplysninger har Skatteministeriet og Moderniseringsstyrelsen valgt at løse ham fra sin kontrakt, så han ikke længere er ansat i staten.

Advokatundersøgelsen har udløst en irettesættelse af Peter Loft, erfarer Politiken, men det er ikke nok til at indlede en disciplinærsag eller afskedige Peter Loft.

I stedet har Skatteministeriet valgt at nedlægge hans stilling som departementschef, da ministeriet for længst har fundet en ny til chefstillingen. Dermed har Skatteministeriet ikke pligt til at tilbyde Peter Loft en ny statslig stilling med samme ansvar og løn, som ellers ville have været tilfældet.

Til gengæld kan Peter Loft se frem til tre år med fuld departementchefs-løn, skriver Politiken. Lønnen vil han få, også selvom han skulle finde et nyt job i den private sektor.

Peter Loft ønskede ikke at kommentere sagen, der stadig forhandles mellem DJØF og Moderniseringsstyrelsen. Politiken oplyser dog, at det kun er størrelsen på aftrædelseslønnen, der stadig forhandles - det anses for udelukket, at Peter Loft kan vende tilbage i en ny statslig chefstilling.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00