Politisk overblik: Løkkes Pride-løbetur og en slankere fremtid for DR

OVERBLIK: Et bredt flertal på Christiansborg er klar til at skære i midlerne til DR. Bandekonflikten fylder stadig meget på den politiske dagsorden. Statsminister Lars Løkke Rasmussen optimerer sin deltagelse i Priden. Få dagens politiske overblik her.

Foto: Ritzau/Stine Tisvilde
Emma Qvirin Holst

Socialdemokratiet er klar til at skære i DR, og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) inviterer til Pride-løbetur.

Det kan du læse mere om i dagens overblik, men først skal det handle om bander.

Bandekonflikten har fyldt meget i mediebillet hen over sommeren, og det fortsætter i dag, hvor Socialdemokratiet og Venstre vil have mindre bandeafsnit i fængslerne.

Men vi starter med en aftale fra i går aftes, hvor et flertal af Folketingets partier efter et møde i Justitsministeriet blev enige om at indsætte en mobil politistation på Nørrebro, ifølge Berlingske. Den åbner i dag, torsdag, og skal kunne bevæge sig rundt på Nørrebro, hvor der er behov for politiets tilstedeværelse.

”Vi har også brug for at manifestere trygheden, og hvem der bestemmer. Derfor vil der fra i morgen blive en mobil politistation på Nørrebro - som selvfølgelig skal være der, hvor det særligt presser sig på,” siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K) ifølge Berlingske.

Fredag vil Søren Pape præsentere flere initiativer til, hvad der kan gøres videre i bandekonflikten.

Mindre bandeafsnit i fængslerne
Det er ikke kun på gaderne, at banderne skaber problemer. I Berlingske advarer Fængselsforbundet om, at for store bandeafsnit i fængslerne har den konsekvens, at de ansatte bliver udsat for trusler.

Bandemedlemmerne sidder i bandeafsnit for at beskytte andre indsatte, men de bliver for stærke, når de sidder sammen i store grupper, lyder det fra Fængselsforbundet, der foreslår, at hvert bandeafsnit maks har seks til syv indsatte.

Det forslag bakker både Socialdemokratiet og Venstre op om ifølge Jyllands-Posten.

”Der er rigtig god grund til at lytte til Fængselsforbundets viden og forslaget om at splitte bandegrupperingerne op inde i fængslerne,” siger Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, ifølge Jyllands-Posten.

Løkke løber Priden ind
Dagen før Copenhagen Pride Week officielt starter tager statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forskud på markeringen, når han mandag 14. august inviterer til en løbetur fra Marienborg under titlen ”Run with Pride”.

”Med løbeturen kan vi i fællesskab vise, at alle skal behandles med respekt, uanset hvem man elsker, og hvordan man lever sit liv. Det handler om den grundlæggende frihed til at være, den man er,” siger Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse.

Statsministeren er glad for, at regeringen i år satte et aftryk på ugens program, og foruden løbeturen optimerer Løkke sin Pride-deltagelse med en reception torsdag 17. august i Statsministeriet, hvor repræsentanter fra LGBT-miljøet og organisationslivet samt politikere er inviteret.

”Vi skal gøre vores for at sætte fokus på, hvordan vi kan fremme LGBTI-personers rettigheder. Sammen med ligestillingsministeren glæder jeg mig til at møde og tale med repræsentanter, der kæmper for lige muligheder for alle,” siger Lars Løkke Rasmussen.

Copenhagen Pride Week løber af stablen fra tirsdag 15. august til 19. august, hvor den traditionsrige Pride Parade finder sted.

Slankere tider for DR
Regeringen har i deres regeringsprogram varslet en slankere fremtid for DR, og i går bakkede Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, op om den ambition, da han ved partiets sommergruppemøde luftede forslaget om at fjerne licensen og skære i DR’s budget.

Nu tegner der sig et bredt flertal i Folketinget for skære ned på DR, efter Socialdemokratiets medieordfører, Mogens Jensen, har åbnet for mulighederne for at skære på midlerne til DR.

Det skriver DR Nyheder.

”Vi har ikke lagt os konkret fast på, hvordan den økonomiske ramme skal se ud for DR og de andre aktører, der modtager licensmidler i dag. Men vi er åbne overfor dels at diskutere en ny finansiering af public service og dels at diskutere de økonomiske rammer for DR og i øvrigt de andre aktører, der modtager licensmidler,” siger Mogens Jensen til DR Nyheder.

Medieordføreren slår dog fast, at der stadig skal sættes 4,4 milliarder af til public service, men det kan diskuteres, om DR stadig skal modtage 3,6 milliarder af den pulje.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

Mogens Jensen

MF (S), næstformand for Socialdemokratiet, fhv. minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde
Fagbevægelsens lederuddannelse (LO-Skolen 1999)

Trine Bramsen

MF (S), fhv. forsvarsminister, transportminister og minister for ligestilling
cand.scient.soc. (Roskilde Uni. 2007)

0:000:00