Poul Nyrup skal rådgive regeringen

PSYKIATRI: Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) bliver medlem af et regeringsudvalg, der skal komme med bud på, hvordan behandlingen af de psykiatriske patienter bliver bedre.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Psykiatere, embedsmænd, psykologer og en tidligere statsminister. Sådan lyder nogle af titlerne på medlemmerne af regeringens nye udvalg, der skal komme med forslag til, hvordan behandlingen af psykiatriske patienter blive bedre.

Det er tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S), der som medlem af udvalget skal være med til at repræsentere de psykisk syge.  

Til Altinget.dk oplyser han, at han først vil udtale sig om forventningerne til udvalgets arbejde, når det har holdt sit første møde.

Poul Nyrup grundlagde i 2009 Det Sociale Netværk, der har som formål at forbedre forholdene for psykisk syge.

Datter begik selvmord
Poul Nyrup Rasmussen har selv haft psykisk sygdom tæt inde på kroppen med en datter, der var psykisk syg. Hun begik selvmord i 1993, mens Poul Nyrup var statsminister.

Han har aldrig lagt skjul på, at datterens selvmord har været kraftigt medvirkende til, at han i dag prioriterer at arbejde for de psykisk syges sag.

"Det er også i respekten for hendes minde, at jeg har fundet kræfterne til at arbejde for at styrke psykisk sårbare, pårørende og personalets muligheder for sammen at skabe mere åbenhed og bedre forhold for psykiatrien i Danmark," skriver Poul Nyrup på sin organisations hjemmeside.

Det er sundhedsminister Astrid Krag (SF), der har nedsat psykiatri-udvalget. Anbefalingerne fra udvalget skal være klar i sommeren 2013.

Udvalgets forslag skal falde i to dele. Del et skal indeholde konkrete forslag, der indebærer en bedre udnyttelse af den eksisterende kapacitet på det psykiatriske område. Den anden del skal indeholde nye forslag på området, der efter udvalgets opfattelse kan prioriteres.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Poul Nyrup Rasmussen

Protektor, Det Sociale Netværk/headspace Danmark, fhv. statsminister (S), partiformand & MF, fhv. formand, PES & LORC, fhv. MEP
cand.polit. (Københavns Uni. 1971)

0:000:00