Debat

R: Regeringen vil genindføre nytteløs masseovervågning

DEBAT: Den vidtgående sessionslogning, som regeringen lægger op til at indføre, vil føre til nytteløs masseovervågning af alle danskerne, skriver Sofie Carsten Nielsen (R). 

Det giver ingen mening, at regeringen vil indføre en endnu mere vidtgående sessionslogning, end den SR-regeringen skrottede i 2014, skriver Sofie Carsen Nielsen (R). 
Det giver ingen mening, at regeringen vil indføre en endnu mere vidtgående sessionslogning, end den SR-regeringen skrottede i 2014, skriver Sofie Carsen Nielsen (R). Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Sofie Carsten Nielsen (R)
Retsordfører 

I fredags var teleindustrien til møde hos justitsministeren. Her blev det klart, at Justitsministeriet planlægger genindførelse af sessionslogning. Endda i en udvidet udgave. Sessionslogning på steroider kaldte industrien det selv. Tak skal vi ellers have for kaffen.

På en måde kommer det selvfølgelig ikke bag på mig. Systemet vil have mere og vil altid bede om mere. Men det kommer bag på mig, at partiet Venstre og justitsministeren så hurtigt er blevet ædt af systemet.

Det lyder helt galt
Vi var jo enige om, at SR-regeringen gjorde det rigtige, da vi trak stikket på den logning, VK-regeringen indførte. Fordi det ikke var brugbart, fordi det var enormt dyrt, og fordi vi ikke ville fortsætte nyttesløs masseovervågning af alle danskere. Og så i øvrigt fordi EU-Domstolen havde dømt den form for lovgivning i strid med EU’s charter for grundlæggende rettigheder!

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Den ordning vi skrottede registrerede i gennemsnit hver dansker en gang i minuttet. Den ordning Justitsministeriet nu vil have indført vil ifølge branchen være endnu mere vidtgående.

Det lyder helt galt. Helt galt. Nogenlunde lige så galt som Karsten Lauritzen (V) ivrigt argumenterede for, indtil loven blev skrottet i 2014. Dengang mente Venstre, at det ikke kunne gå hurtigt nok med at afskaffe sessionslogning, samt at vi burde få en samlet revision af reglerne på baggrund af EU-dommen (se her).

Lad os nu holde sammen på retsstatens grundprincipper, vælge målrettede og effektive værn mod terror og ikke underminere de grundlæggende demokratiske værdier, som netop dem vi kæmper imod, ønsker, at vi skal.

Sofie Carsten Nielsen (R)
Retsordfører

Skræmmende udvikling
Hvad er der sket siden da? Intet der retfærdiggør, at vi registrerer alle danskeres færden på internettet konstant. Et er det værdipolitiske skred, der øjensynlig for en række partier legitimerer at undergrave retsstaten, når det handler om udlændinge og flygtninge. De kan nu frihedsberøves på ubestemt tid uden at blive stillet for en dommer. Uledsagede asylbørn må ikke få deres rettigheder oplyst. Helt og aldeles uhørt! Det er slemt nok. Men at det også skal brede sig og legitimere grundlæggende skred i forhold til vores retssikkerhed og grundlæggende tro på retsstaten, det er skræmmende.

Lad os nu holde sammen på retsstatens grundprincipper, vælge målrettede og effektive værn mod terror og ikke underminere de grundlæggende demokratiske værdier, som netop dem vi kæmper imod, ønsker, at vi skal.

Jeg sætter min lid til, at venstrefolk med værdierne og ryggraden på plads, får stoppet det her. Det er nu, I skal sige fra.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Sofie Carsten Nielsen

Underdirektør, DI Biosolutions
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2002), MA i europæisk politik og administration (Brügge, Belgien, 2001)

0:000:00