Debat

Radikal Ungdom: Vi er i krig med terrorister – ikke islam

DEBAT: Vi må ikke angribe hele den muslimske religion på baggrund af de få fanatikeres ugerninger, der har hærget Europa de sidste uger, skriver Victor Boysen, formand for Radikal Ungdom.

Vi bør lægge krigen mod islam i graven og bruge krudtet på dem, der virkelig vil os det ondt, nemlig terroristerne, mener Victor Boysen, landsformand for Radikal Ungdom.
Vi bør lægge krigen mod islam i graven og bruge krudtet på dem, der virkelig vil os det ondt, nemlig terroristerne, mener Victor Boysen, landsformand for Radikal Ungdom.
Lise-Lotte Skjoldan
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Victor Boysen
Landsformand for Radikal Ungdom

Europa er under angreb. Istanbul, München og Saint-Etienne-du-Rouvray er blot et udpluk af de vestlige byer, der på alt for kort tid er blevet udsat for modbydelige terrorangreb. Angreb, der alle har det til fælles, at ekstreme islamister har ført kniven.

Jeg afskyr terror lige så meget som alle andre. Men vi hælder kun benzin på terroristernes bål, når vi mistænkeliggør alle verdens 1,7 milliarder muslimer for de angreb, en håndfuld gale mænd har udført. Det skaber splid og mistillid mellem mennesker, der burde stå sammen i kampen mod de egentlige fjender; terroristerne.

Derfor er det enormt bekymrende, at hver tredje dansker i en meningsmåling fra Megafon giver udtryk for, at Danmark er i krig med islam. Ikke med ekstremister, terrorister eller fanatikere; nej, med islam som helhed. Med islam som religion.

Mistænkeliggørelsen af islam som trosretning øger afstanden mellem vest og øst, mellem hvid og brun, mellem kristen og muslim, hvilket næppe fører noget godt med sig.

Victor Boysen
Landsformand for Radikal Ungdom

Mistænkeliggørelse øger afstanden
Jeg er med på, at mennesker har brug for syndebukke. Det er med til at fastholde vores opfattelse af rigtigt og forkert, når vi har en skurk at skyde skylden på.

Ikke desto mindre gør vi os selv en bjørnetjeneste af dimensioner, når vi tager hele den muslimske tro til indtægt for de terrorangreb, vi har været vidne til i sommer. Mistænkeliggørelsen af islam som trosretning øger afstanden mellem vest og øst, mellem hvid og brun, mellem kristen og muslim, hvilket næppe fører noget godt med sig. I sidste ende kan det måske endda føre til endnu flere terrorangreb.

Rationalet bag den kollektive fingerpegen af islam forekommer mig også besynderligt. Enkelte radikaliserede islamister opfører sig hovedløst, ergo er vi i krig med alle muslimer.

Det svarer til, at vi skulle føre krig mod kristendom som religion på baggrund af få kristne fanatikeres bastante angreb mod abortklinikker i USA. Den slags tunnellogik hører til i komedier som Erasmus Montanus. Ikke i den virkelige verden.

Sammenhold på tværs af religioner
For ligesom langt de fleste moderne kristne i dag har et ganske afslappet forhold til abort, er majoriteten af muslimer helt fredelige og moderate i deres tro. De har intet – hverken åndeligt eller identitetsmæssigt – at gøre med de gemene drab på franske præster i Saint-Etienne-du-Rouvray, tyske teenagere i München eller tyrkiske forretningskvinder i Istanbul. Ekstremisternes trosopfattelse befinder sig milevidt fra stort set alle andre muslimers udlægning af, hvad islam går ud på.

Derfor nytter det ikke noget at erklære krig mod islam som helhed – på samme måde, som vi heller ikke tager hele den kristne religion til indtægt, når enkelte kristne tosser angriber retten til fri abort i USA. Den slags kassetænkning burde være pensioneret for længst.

Jeg ville ønske, vi lagde krigen mod islam i graven og i stedet brugte krudtet på at bekæmpe dem, der virkelig vil os det ondt; terroristerne. Det kan lykkes at modstå deres had, men kun hvis vi står sammen på tværs af religioner og hudfarver om de demokratiske og fredelige værdier, som vores civilisation bygger på. Det sammenhold kan vi kun stable på benene, hvis vi ser i øjnene, at det er ekstremisterne, vi skal bekæmpe. Ikke islam.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Victor Boysen

Pressechef, Udenrigsministeriet
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2020)









0:000:00