Regeringen lancerer for første gang en LGBTI-plan

PRIDE: Regeringen vil forebygge diskrimination og fremme lige muligheder, tryghed og trivsel for LGBTI-personer – og der skal særligt fokus på nydanske LGBTI-personer.

Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: /ritzau/Stine Tidsvilde
Cecilie Gormsen

For første gang nogensinde får Danmark en handlingsplan på LGBTI-området.

I forbindelse med Copenhagen Pride-ugen vil regeringen lancere en plan, der skal forebygge diskrimination og fremme lige muligheder, tryghed og trivsel for LGBTI-personer.

Ligestillingsminister Karen Ellemann (V) mener, at handlingsplanen er et historisk aftryk og en ambitiøs dagsorden fra regeringen.

”Jeg er stolt og glad over at skulle koordinere og stå i spidsen for arbejdet med en handlingsplan på området. For regeringen er det vigtigt, at vi alle kan leve det liv, vi ønsker, og være den, vi vil,” siger Karen Ellemann i en pressemeddelelse.

Finansieringen skal findes i satspuljen, og der skal med den nye plan blandt andet sættes fokus på nydanske LGBTI-personer. Nydanske homoseksuelle kan nemlig have ekstra store personlige omkostninger.

”Det er dybt bekymrende, at hver femte nydanske LGBTI-person har været udsat for voldstrusler fra familien. At en tredjedel har overvejet selvmord. Og at op mod en fjerdedel indvandrere opfatter homoseksualitet som en sygdom. Det skal vi gøre noget ved,” siger Karen Ellemann.

Skal mobning til livs
Et andet fokus bliver at få stoppet mobning og vold mod unge LGBTI-personer i uddannelsessystemet. Karen Ellemann peger på, at næsten to ud af tre unge LGBTI-personer har oplevet negative kommentarer eller opførsel i skolen på grund af deres seksuelle orientering.

”Det er alt for høje tal. Vi skal sætte ind allerede i uddannelsessystemet, hvis vi skal diskrimination af både unge og voksne LGBTI-personer til livs,” siger Karen Ellemann.

Regeringens ambition om en handlingsplan med fokus på tryghed, trivsel og lige muligheder for LGBTI-personer præsenteres torsdag eftermiddag af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og ligestillingsminister Karen Ellemann ved en Pride-reception i Statsministeriet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karen Ellemann

Generalsekretær, Nordisk Ministerråd, fhv. minister, MF (V) og medlem af Folketingets Præsidium
lærer (N. Zahles Seminarium. 2004)

0:000:00