Regeringen vil mildne ekstraregning til boligejere

SKATTESKUB: Regeringen overvejer at give boligejere lov til at skubbe regningen for stigende boligskat. Det er ikke godt nok, mener K og LA.

Stigninger i grundskylden kan blive en dyr omgang for mange husejere. Nu overvejer regeringen en hjælpende hånd. 
Stigninger i grundskylden kan blive en dyr omgang for mange husejere. Nu overvejer regeringen en hjælpende hånd. Foto: Kasper Palsnov/Scanpix
Carsten Terp Beck-Nilsson

Regeringen overvejer at give en hjælpende hånd til de tusindvis af boligejere, som står over for gevaldigt stigende boligskatter, skriver Børsen.

De har, efter alt at dømme, betalt for lidt i grundskyld i årevis. Men når regeringen efter planen snart præsenterer et nyt ejendomsvurderingssystem, skal efterslæbet indhentes. Og det vil give store stigninger i grundskylden. Ifølge avisen vil skatten på boligens grund stige med 7 procent om året i mange år. En boligejer, der i dag betaler 50.000 kroner om året i grundskyld, risikerer, at udgiften over 11 år stiger til det dobbelte.

Udskydelse af skatten
Finansordfører Jacob Jensen (V) siger til Børsen, at regeringen vil se på, hvad der kan gøres for de boligejere, der bliver ramt af stigende skatter.

En af de modeller, der er i spil, er at give boligejere mulighed for at udskyde en del af betalingen til den dag, man sælger boligen eller dør. Jacob Jensen understreger, at regeringens endelige model først bliver fastlagt, når ejendomsvurderingssystemet er klart.

"Når vi har de endelige vurderinger, må vi gå et spadestik dybere for at se, hvor meget de enkelte boligejere bliver ramt eller får lempelser (i grundskylden, red.). Derefter må vi se, om der skal laves overgangsordninger eller udskydelse af skatten," siger han.

K og LA: Det er ikke nok
Dansk Folkeparti er positivt indstillet over for regeringens tanker om at give boligejerne en hjælpende hånd, mens Liberal Alliance ikke mener, regeringens udspil er tilstrækkeligt.

Mette Abildgaard, politisk ordfører for Konservative, er heller ikke begejstret:

"Det er symptombehandling. Det løser jo ikke problemet, at man laver nogle favorable afdragsordninger for folk. Vi skulle hellere lade være med at plukke dem i skat på den måde, vi gør. For os er det her ikke ambitiøst nok," siger hun til Børsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00