S-folketingsmedlem skifter til Alternativet

PARTIHOP: Folketingsmedlem Pernille Schnoor forlader Socialdemokraterne til fordel for Alternativet. Partiskiftet skyldes, at hun ikke længere kan stå inde for Socialdemokraternes politik.

Emma Qvirin Holst

Den socialdemokratiske folketingsgruppe må vinke farvel til et af sine 47 mandater. Folketingsmedlem Pernille Schnoor har nemlig byttet sit medlemskab i Socialdemokraterne ud med et i Alternativet.

Det bekræfter hun på Facebook søndag aften.

Hun begrunder sin partiskift med, at hun ikke længere kan stå inde for den politik, som Socialdemokraterne fører.

”Jeg har i dag truffet den meget vanskelige beslutning at melde mig ud af Socialdemokratiet og ind i Alternativet. Det skyldes, at jeg ikke længere kan stå inde for de værdier, det menneskesyn og den politik som S på Christiansborg står for,” skriver hun på Facebook.

Pernille Schnoor blev valgt for første gang til Folketinget ved valget i 2015, og hun har været kandidat for Socialdemokraterne siden 2013.

Ifølge BT er det desuden 12 dage siden, at Pernille Schnoor blev genvalgt som folketingskandidat for Helsingør-kredsen.

Men efter ti måneder på Christiansborg er Pernille Schnoor færdig med at være socialdemokrat.

"Det er en frustration, der er bygget op over længere tid. Jeg har gået og håbet på, at det ville vende, men partiet er gået i en retning, jeg ikke længere kan være en del af. Nu har jeg taget konsekvensen, for jeg vil kunne stå inden for det politiske arbejde, jeg er med til," uddyber Pernille Schnoor til Politiken.

Tidligere partikollegaer: Du snyder vælgerne
Partihoppet møder en del kritik fra tidligere partikollegaer.

Kritikken går på, at Pernille Schnoor snyder vælgerne, når hun ikke nedlægger sit eget mandat og lader det gå til en anden socialdemokrat.

"Jeg var jo selv ude af Folketinget i fire år fra jeg var valgt for Enhedslisten til jeg så meldte mig ud af Folketinget, meldte mig ind i S og blev valgt ind for partiet. Jeg synes jo selv, man skal være meget påpasselig med at tage sit mandat med over til et nyt parti, Når vælgerne sætter sit kryds, så gør de det efter min opfattelse, fordi de selvfølgelig stemmer på en som person, men også fordi de stemmer på et parti. Jeg har prøvet at stemme på en, der skiftede parti, og så føler man sig virklig snydt," siger Pernille Rosenkrantz-Theil (S) til BT.

Pernille Schnoor er det første folketingsmedlem, der forlader sit parti til fordel for Alternativet. Men en række folketingskandidater har også lavet et partiskift til Alternativet, heriblandt Manu Sareen, der tidligere har været minister og folketingsmedlem for Radikale. Han forlod Radikale og meldte sig ind i Alternativet en måned efter, han var blevet genopstillet som folketingskandidat efter en pause væk fra politik.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jeppe Bruus

Skatteminister, MF (S)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2007)

Pernille Rosenkrantz-Theil

Social- og boligminister, MF (S)
ba.scient.pol. (Københavns Uni. 2003)

Pernille Schnoor

Udviklingschef, Headspace, stifter, tænketanken Talk, fhv. MF (ALT)
ph.d. i marketing (Copenhagen Business School 2004), cand.comm. (Roskilde Uni. 1994)

0:000:00