S-profil: Maks. tre børn per vuggestue-pædagog

MINIMUMSKRAV: Socialdemokraternes Yildiz Akdogan slutter sig til Enhedslisten og SF's krav om minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehaver.

Foto: Colourbox.com
Cecilie Gormsen

Enhedslisten og SF har allerede været ude med krav om minimumsnomeringer i daginstitutionerne, og nu slutter det socialdemokratiske folketingsmedlem Yildiz Akdogan sig til dem.

Yildiz Akdogan opfordrer til, at der sættes en øvre grænse for, hvor mange børn der må være i forhold til voksne i landets vuggestuer og børnehaver.

"3 børn pr. voksen i vuggestuerne og 6 børn pr. voksen i børnehaverne. Det vil sikre mere tid til hvert enkelt barn og bedre rammer for pædagogernes arbejde. Bedre normeringer er allerede blevet efterspurgt fra flere sider for at sikre børns trivsel og udvikling. Det bør vi lytte til," skriver Yildiz Akdogan på sin facebookside.

Regeringen barsler med et større børneudspil, der blandt andet skal sikre bedre daginstitutioner, men Helle Thorning-Schmidt har tidligere sagt, at det næppe kommer til at indeholde minimumskrav til antallet af pædagoger. Samtidig slog statsministeren i sin spørgetime i sidste uge fast, at regeringens børnepakke nok ikke vil »leve helt leve op til SFs ønsker«.

Socialdemokraterne afviser
Og umiddelbart skal Yildiz Akdogan ikke forvente den store opbakning til minimumskravene i sit parti. Onsdag eftermiddag var Socialdemokraternes børne- og undervisningsordfører Annette Lind ude og afvise, at det er partiets politik. 

"Vi tror, at minimumnormeringer vil blive opfattet som en standardnormering de fleste steder og derfor vil medføre, at der faktisk bliver ringere normeringer," siger Annette Lind til Ritzau.

Hun peger på, at regeringen allerede har givet 750 millioner kroner årligt til bedre kvalitet i daginstitutionerne, og i den seneste finanslov er der øremærket penge direkte til normeringer.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Yildiz Akdogan

Medlem, Københavns Borgerrepræsentation (S), fhv. MF
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2006)

0:000:00