S: Terrorbekæmpelse må ikke blive et partipolitisk slagsmål

TERROR: Socialdemokraterne advarer nu mod, at man gør terrorbekæmpelsen til et partipolitisk slagsmål. Det sker efter, de borgerlige partier har fremlagt fem punkter, hvor de mener, indsatsen mod terror bør styrkes.

Retsordfører Trine Bramsen (S) advarer mod partipolitisk slagsmål om terrorbekæmpelse.
Retsordfører Trine Bramsen (S) advarer mod partipolitisk slagsmål om terrorbekæmpelse.
Per Bang Thomsen

Der er brug for at styrke indsatsen mod terror i Danmark.

Men terrorbekæmpelse må ikke blive et partipolitisk slagsmål, og derfor bør de borgerlige partier slå koldt vand i blodet og vente på, at politiet får kortlagt weekendens terrorangreb, før de begynder at melde politisk ud.

Det er meldingen fra den socialdemokratiske retsordfører, Trine Bramsen, efter de borgerlige partiledere i en kronik i dagens Jyllands-Posten har præsenteret fem punkter, som de mener, man bør have fokus på for at undgå terrorangreb i fremtiden.

Ingen uenighed med de borgerlige
De borgerlige skriver blandt andet, at der skal afsættes flere penge til politiet og efterretningstjenesterne, at samarbejdet mellem de danske og internationale myndigheder bør styrkes, og at indsatsen for at undgå, at de unge bliver radikaliseret i fængslerne, bør forbedres.

Fakta
Sådan vil de borgerlige styrke indsatsen mod terror:
  • Ekstra ressourcer til politiet og efterretningstjenesterne.
  • Bedre udstyr og mere træning til betjentene.
  • Bedre samarbejde mellem danske og internationale myndigheder.
  • Mere moderne teknologi til terrorbekæmpelse.
  • Styrket indsats for at undgå radikalisering i fængslerne.

Kilde: jp.dk

Det er Trine Bramsen i udgangspunktet enig i.

“Jeg ser ingen politisk uenighed med de borgerlige, og der er relevante temaer, de borgerlige trækker frem. Men jeg må bare minde om, at statsministeren allerede har bedt PET og de øvrige politimyndigheder om at komme med henstillinger til, hvordan man kan styrke indsatsen mod terror i Danmark,” siger hun og fortsætter:

Jeg håber, at vi i god ro og orden kan få en drøftelse på et faktuelt grundlag. Vi skal ikke slås med hinanden, men med terroristerne.

Trine Bramsen (S)
Retsordfører

“Derudover skylder vi politiet, at de kan få lov til at færdiggøre deres efterforskning, før vi begynder at pege på, hvor man i det konkrete hændelsesforløb kunne have gjort noget anderledes. Vi får ikke meget ud af at tage vores politiske drøftelser på gætterier,” siger Trine Bramsen. 

Brug for faktuelt grundlag
Hun håber derfor, at de borgerlige vil slå koldt vand i blodet lidt endnu.

“Jeg håber, at vi i god ro og orden kan få en drøftelse på et faktuelt grundlag. Vi skal ikke slås med hinanden, men med terroristerne,” siger den socialdemokratiske retsordfører.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Trine Bramsen

MF (S), fhv. forsvarsminister, transportminister og minister for ligestilling
cand.scient.soc. (Roskilde Uni. 2007)

0:000:00