Samuelsen: Simon Emil kan være minister for det hele

LANDSMØDE: Det var en veloplagt Anders Samuelsen, der gik på talerstolen til Liberal Alliances landsmøde lørdag. ”Der er ikke én i folketingsgruppen, som ikke ville kunne løfte en ministerpost i morgen,” lød det.

Partileder Anders Samuelsen på talerstolen til Liberal Alliances landsmøde i Tivoli Congress Center. 
Partileder Anders Samuelsen på talerstolen til Liberal Alliances landsmøde i Tivoli Congress Center. Foto: Erik Refner/Scanpix
Cecilie Gormsen

”Vi er klar til at tage ansvar – vi er klar til at gå hele vejen – og vi glæder os.”

Sådan lød det, da Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, lørdag formiddag gik på talerstolen til partiets landsmøde i Tivoli Congress Center i København.

"Der er ikke en i den folketingsgruppe, der ikke kunne bestride en ministerpost i morgen. Og så kan Simon Emil være minister for det hele," siger Samuelsen og kiggede over på partiets politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll.

Anders Samuelsen pegede på de nuværende meningsmålinger, som giver fremgang til Liberal Alliance. Partiet ligger på mellem seks og syv procent i målingerne, men Anders Samuelsen fremhævede undersøgelser, der viser, at 12 procent af vælgerne har Liberal Alliance som andetvalg.

”De seneste undersøgelser viser, at op imod 40 procent af vælgerne skifter parti de sidste 3 uger op til valget. Det er, siger eksperterne, i høj grad til vores favør,” lød det fra talerstolen.

”Vi er klar til valgkamp, vi er klar til en valgsejr, og vi er klar til efter valget at arbejde på at rette op på det Danmark, du kender,” sagde partilederen med henvisning til Socialdemokraternes kampagne 'Det Danmark du kender'.

Samuelsen: Vælg start-Danmark
Anders Samuelsen snakkede om, at man har et valg. Et valg mellem et stop-Danmark og et start-Danmark, et valg mellem forbuds-Danmark og friheds-Danmark, mellem stagnations-Danmark og vækst-Danmark og mellem jante-Danmark og glade-Danmark.

”Jeg er ikke i tvivl. Jeg vælger start, frihed, vækst og glæde. Liberal Alliance er START-Danmark. Vi stoler på fremtiden, vi regner med, at den bliver lys og god – netop fordi vi har tænkt os at gøre noget ved den,” sagde Anders Samuelsen.

Og hvad er det så, Liberal Alliance har tænkt sig at gøre? Jo, Liberal Alliance vil gøre de første 7.000 kroner, som man tjener, skattefri, ligesom topskatten og registreringsafgiften på biler skal skrottes, fortalte Anders Samuelsen, da han fremlagde partiets 2025-plan (se boksen til højre).

”Vi skal ikke bare gå til valg på det Danmark, vi kender. Vi skal gøre det bedre,” slog Samuelsen fast.

Dokumentation

Hovedpunkterne i Liberal Alliances 2025-plan

  • Effektivisering af den offentlige sektor. 
  • Et år senere på pension – LA foreslår at hæve pensionsalderen til 68 år.
  • Ingen danskere i arbejde betaler skat af de første 7.000 kroner, de tjener, hver måned.
  • Topskatten og registreringsafgiften på biler skal fjernes.
  • Grundskylden skal fastfryses.
  • Afgifter på benzin, diesel, varme og strøm skal lettes.
  • Selskabsskatten skal sænkes til 12,5 procent for at forbedre vilkårene for virksomheder, så det bliver mere attraktivt at investere og skabe arbejdspladser i Danmark.

Læs mere her.

 


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Samuelsen

Adm. direktør, UV Medico, fhv. udenrigsminister, politisk leder og MF (LA)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1993)

0:000:00