Samuelsen til Løkke: Det bør gøres bedre

SKATTELETTELSER: Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, er ikke tilfreds med regeringens 2025-udspil. Skattelettelsen i bunden er for lille og for kompliceret, siger han.

Foto: Henning Bagger/Scanpix
Cecilie Gormsen

Da statsminister Lars Løkke Rasmussen tirsdag præsenterede regeringens 2025-plan for offentligheden, gik Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, i flyverskjul for at tage en tænkepause, inden han udtalte sig.

Tirsdag aften var LA-lederen dog klar til at sige de første par ord om regeringens udspil, og det var ikke ros, der kom.

”Jeg vil i dag nøjes med at slå én ting helt fast: Lettelsen af skatten i bunden er for lille, for kompliceret og kommer ikke nok mennesker med lav indkomst til gavn. Det bør gøres bedre!” skrev Ander Samuelsen tirsdag aften på Facebook.

Anders Samuelsen og Liberal Alliance har flere gange truet med at vælte regeringen, hvis ikke der kommer en topskattelettelse på mindst fem procentpoint. I regeringens 2025-plan er der skrevet en topskattelettelse ind på femprocentpoint, men den skal kun gælde indkomster på op til en million kroner. Det vil sige, at tjener man mere, skal man stadig betale 15 procent i skat af beløbet over en million.

Regeringen skal under 2025-forhandlingerne, der kører sideløbende med finanslovforhandlingerne, forsøge at få de blå ender til at mødes. For mens Liberal Alliance kræver topskattelettelser, kan Dansk Folkeparti ikke se behovet og ser hellere pengene brugt andre steder.

Holder pressemøde onsdag
Liberal Alliance opfordrer regeringen til at droppe 2025-forslaget om 0,5 procent vækst i det offentlige forbrug. Det vil nemlig ifølge Anders Samuelsen betyde, at man ikke skal betale skat af de første 5.000 kr. hver måned.

Tirsdag morgen sagde Liberal Alliances skatteordfører Joachim B. Olsen, at der var gode takter i regeringens 2025-plan, men at den ikke var i mål.

”Alle partiers ønsker skal bedømmes på, om de er rimelige i forhold til partiets størrelse og den pose penge, der er at forhandle om. Og set i det lys er vores ønske om at lette topskatten med mindst – og jeg vil gerne understrege, at det er mindst – fem procentpoint et fuldstændig rimeligt krav,” lød det ifølge Berlingske fra Joachim B. Olsen.

Liberal Alliance holder pressemøde onsdag klokken 14, hvor Anders Samuelsen vil uddybe sin holdning og kommentarer til regeringens 2025-plan.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00