SF-borgmester stopper for at tage topjob i København

JOBNYT: SF's Mette Touborg stopper som borgmester i Lejre, efter hun er blevet ansat som administrerende direktør i Kultur- og Fritidsforvaltningen i København.

Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix
Cecilie Gormsen

SF mister en af sine helt store kommunalpolitiske profiler.

Lejres borgmester, Mette Touborg, har nemlig meddelt, at hun stopper i kommunalpolitik. Det sker efter, at Borgerrepræsentationen i København torsdag aften formelt har godkendt ansættelsen af hende som administrerende direktør i Kultur- og Fritidsforvaltningen i København. Og det er et job, som 42-årige Mette Touborg glæder sig til.

”Jeg har som ny administrerende direktør fået den helt enestående mulighed for, i samarbejde med de kommunale medarbejdere, foreninger, frivillige, virksomheder, samt alle andre, der vil, at arbejde med udviklingen af København både som organisation og som by,” siger hun i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Kulturen, fritidslivet og borgerservice i København er inde i en spændende tid, hvor nye tiltag skal implementeres. Det er en ledelsesopgave, jeg glæder mig meget til at stå i spidsen for.”

Tidligere SF-næstformand
Mette Touborg, der er uddannet sygeplejerske, har været borgmester i Lejre siden 2010, og ved kommunalvalget i 2009 var hun den kandidat i Lejre Kommune, som fik flest peronlige stemmer. I 2012 blev hun valgt som næstformand i SF; en post, hun sad på indtil SF's sammenbrud i 2014, hvor partiet trak sig ud af regeringen, og formand Annette Vilhelmsen trak sig som formand.

I forbindelse med det nye job træder Mette Touborg ud af kommunalbestyrelsen i Lejre og fratræder derudover også sine øvrige politiske hverv.

Kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Carl Christian Ebbesen (DF), fortæller, at man i ansættelsesudvalget var enige om, at Mette Touborg er den helt rigtige til jobbet.

”Mette Touborg har mange års erfaring fra den kommunale verden. Hun har i den grad vist, at hun kan sit kram, har stor politisk indsigt og forstår at lede.,” siger han og fortsætter:

”Jeg glæder mig meget til at byde Mette Touborg velkommen og er helt overbevist om, at hun vil lykkes med at udvikle forvaltningen og omsætte kultur- og fritidspolitikken til gode løsninger for københavnerne og byens besøgende.”

Mette Touborg starter som direktør i Københavns Kommune 1. november.

Dokumentation

BLÅ BOG: Mette Touborg

Født: 15. december 1973. 
Datter af tidligere MF Kristen Touborg og regionsrådsmedlem Anna Marie Touborg.

Uddannet sygeplejerske

2010-2016: Borgmester i Lejre Kommune
2010-2016: Bestyrelsesmedlem i Kommunernes Landsforening (KL)
2010-2016: Fondsbestyrelsesformand i Lokale- og Anlægsfonden
2008-2010: Leder for antagelsen af privat- og firmakunder i Topdanmark Liv og Pension
2000-2008: Ledende sygeplejerske/centerleder i den kommunale sundhedspleje

Hertil en række tillidshverv og bestyrelsesposter.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carl Christian Ebbesen

2. næstformand, Københavns Borgerrepræsentation (DF), organisatorisk næstformand, Dansk Folkepartis Landsorganisation
civiløkonom (Odense Uni. 1993)

Mette Touborg

Sygehusdirektør, Holbæk Sygehus, i bestyrelsen for Roskilde Festival-gruppen, Hans Knudsens Instituttet, fhv. borgmester (SF), Lejre
sygeplejerske (Frederiksborg Amts Sygeplejeskole 2000)

0:000:00