SF-ledelse i mindretal om offentlighedslov

OFFENTLIGHEDSLOV: SF-medlemmerne pålagde søndag partiets ledelse at kæmpe imod dele af forslaget til en ny offentlighedslov, der "mørkelægger dele af den politiske proces" og "indskrænker demokratiet".
En samlet SF-ledelse blev søndag stemt ned i spørgsmålet om en ny offentlighedslov.
En samlet SF-ledelse blev søndag stemt ned i spørgsmålet om en ny offentlighedslov.Foto: Linda Kastrup/Scanpix
Erik HolsteinLasse Lange
SF er skeptisk over for forslaget til ny offentlighedslov.

Det slog et flertal af de delegerede ved SF's landsmøde søndag fast – i modstrid med partiledelsens ønske.

Regeringen ønsker at gennemføre en ny offentlighedslov, der vil gøre det sværere at få aktindsigt i visse typer af dokumenter. Den lov har SF's medlemmer altså nu pålagt partiets ledelse at modarbejde på visse punkter.

"SF er skeptisk overfor forslaget til ny offentlighedslov," står der i udtalelsen.

"Forslaget til en ny offentlighedslov indeholder forbedringer, men også elementer der mørkelægger dele af den politiske proces. SF støtter alle skridt i retning af mere åbenhed, og vil arbejde for at fjerne de dele som indskrænker demokratiet."

SF's redaktionsudvalg – med formand Annette Vilhelmsen i spidsen – havde instillet forslaget til forkastelse. Forslaget blev vedtaget med 167 stemmer for og 111 stmmer imod.

Dokumentation

Udtalelsen fra SF-landsmødet
”SF er skeptisk overfor forslaget til ny offentlighedslov. Folkestyre betyder, at
offentligheden skal kunne kontrollere magthaverne, og SF har som mål at skabe mere gennemsigtighed og mere åbenhed. For SF betyder et demokratisk retssamfund, at borgerne har nem adgang til indsigt i lovgivningsarbejdet. Forslaget til offentlighedslov indeholder forbedringer, men også elementer der mørkelægger dele af den politiske proces. SF støtter alle skridt i retning af mere åbenhed, og vil arbejde for at fjerne de dele som indskrænker demokratiet”.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00