Debat

Skal Togfonden til serviceeftersyn?

DEBAT: En ny række debattører sætter i den kommende tid fokus på Togfonden, der ifølge regeringen kommer til at mangle ni milliarder kroner. Mød panelet her.

En ny række debattører sætter i den kommende tid fokus på Togfonden.
En ny række debattører sætter i den kommende tid fokus på Togfonden.Foto: Colourbox
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Regeringen har bebudet et serviceeftersyn af Togfonden, og hvis det bliver nødvendigt, vil den foreslå tilpasning af Togfondens investeringer.

Finansministeriets såkaldte kassereftersyn har som bekendt spået et hul på ni milliarder kroner. Men hullet bygger på en antagelse af, at olieprisen fortsætter på det nuværende lave niveau.

Altinget spørger derfor et debatpanel: Er det nødvendigt med et serviceeftersyn af Togfonden? Hvilke justeringer er der i så fald behov for? Og giver det mening, at regeringen i deres kasseeftersyn går ud fra, at olieprisen forbliver på nuværende niveau?

Mød panelet her.

Rasmus Prehn (S)
Transportordfører. Rasmus Prehn har siddet i Folketinget siden 2005. Han er uddannet cand.scient.soc. fra Aalborg Universitet og har arbejdet som højskolelærer.

Karsten Hønge (SF)
Transportordfører. Karsten Hønge har siddet i Folketinget fra 2007-2011, midlertidigt i 2014 og igen fra valget 18. juni 2015. Han er tidligere tømrer og har desuden været fagforeningsformand. 

Louise Schack Elholm (V)
Skatteordfører. Louise Elholm har været medlem af Folketinget siden 2007. Hun er uddannet cand.polit ved Københavns Universitet.

Otto Brøns-Petersen
Analysechef i Cepos. Otto Brøns-Petersen er tidligere samfundsøkonomisk direktør i Skatteministeriet og kontorchef i Økonomiministeriet. Han var formand for det embedsudvalg, som forestod Serviceeftersynet af vilkårene for kulbrinteindvinding i Nordsøen (2013), der tilvejebragte finansieringen til Togfonden, samt Kulbrintebeskatningsudvalget (2001). Han er uddannet cand.polit.

Jens Hauch
Vicedirektør i Kraka. Han har tidligere været ansat i flere omgange i De Økonomiske Råds Sekretariat, har været forskningschef ved DTU-transport og har været sekretariatschef for og medlem af Krakas finanskrisekommission. Han er uddannet cand polit. og ph.d.

Christian Ege Jørgensen
Christian Ege er sekretariatsleder i Det Økologiske Råd. Han har tidligere arbejdet i Miljøstyrelsen og Casa. Christian Ege er medlem af Det Miljøøkonomiske Råd og Det Nationale Bioøkonomi-panel. Han er uddannet cand.tech.soc.

Niels Melchior
Ekstern lektor ved Aalborg Universitet, Trafikforskningsgruppen. Niels Melchior har arbejdet med kollektiv trafik i 45 år som ansat i busselskab, trafikselskab, konsulent og underviser. Han har skrevet lærebog om kollektiv trafik i 2008 og er medlem af bestyrelsen i Nordjyske Jernbaner A/S. Han er uddannet civilingeniør.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00